Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Νέα δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία - Στο στόχαστρο η ελευθερία της έκφρασης και η συνδικαλιστική – πολιτική δράση
Αριστοτέλης: Νέα δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία - Στο στόχαστρο η ελευθερία της έκφρασης και η συνδικαλιστική – πολιτική δράση

Νέο κρεσέντο αυταρχισμού από τον ΔΙΔΕ Πειραιά, που, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, συνεχίζει να καταστέλλει την ελευθερία έκφρασης και τη συνδικαλιστική – πολιτική δράση. Στο «γνωστό παράπτωμα» περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς» προστίθεται και η «παραβίαση της υποχρέωσης εχεμύθειας»!

Ο Γιώργος Καββαδίας διώκεται για τέταρτη ή πέμπτη φορά, μόλις έναν μήνα πριν τη συνταξιοδότησή του, για τα άρθρα του, που δημοσιεύει συχνά για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Στο πρόσωπο του Γ. Καββαδία διώκεται η ελεύθερη έκφραση και οι αγώνες των εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο άρθρο του κατά της αξιολόγησης, της χειραγώγησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, είχε καταγγείλει τη συμπεριφορά στελέχους της ΔΑΚΕ που, από τη θέση της Διεύθυνσης, προωθούσε την αξιολόγηση ενάντια στην απεργία – αποχή, παρά τη συνδικαλιστική της ιδιότητα. Το εν λόγω στέλεχος είχε ενεργό ρόλο στη σκευωρία της PISA στον Πειραιά και στην παραπομπή τεσσάρων συναδέλφων (μεταξύ των οποίων και ο Γ. Καββαδίας) στο πειθαρχικό με χαλκευμένες κατηγορίες.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι στον Πειραιά συνολικά διώκονται 11 εκπαιδευτικοί. Αυτή η βιομηχανία διώξεων συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης - ΟΟΣΑ, που στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του, περιορίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών και διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτήν την αυταρχική εκπαιδευτική πολιτική και την πολιτική των διώξεων, ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας και οι μαζικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι:

- Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ η νέα πειθαρχική δίωξη του Γ. Καββαδία.

- Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των έντεκα εκπαιδευτικών στον Πειραιά και κάθε αγωνιστή σε όλη τη χώρα!

- Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται.

Κανένας μόνος του και καμία μόνη στην επίθεση που δεχόμαστε.

Ούτε βήμα πίσω! Μέχρι τη νίκη πάντα!

Η πρόεδρος: Τάσσου Δήμητρα

Η γραμματέας: Κάιλα Μυρσίνη

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή
https://e-wall.net/?p=65191

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου