Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση για τις Συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ στις 28 και 29 Αυγούστου 2024
Ανακοίνωση για τις Συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ στις 28 και 29 Αυγούστου 2024

Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις επερχόμενες συνεδριάσεις του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 στο Υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριάσεων, θα συζητηθούν και θα εξεταστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

- Αναμοριοδοτήσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Στόχος της συζήτησης είναι η αναθεώρηση των μορίων που αποδίδονται στις σχολικές μονάδες, με σκοπό τη δίκαιη κατανομή των εκπαιδευτικών θέσεων και τη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης.

- Αποσπάσεις εκπαιδευτικών του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης για το σχολικό έτος 2024-2025: Θα εξεταστούν οι αιτήσεις αποσπάσεων για το σχολικό έτος 2024-2025, με στόχο τη σωστή στελέχωση του σχολείου με βάση τις ανάγκες του.

- Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2024-2025: Η συνεδρίαση θα εξετάσει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής, σε διάφορες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

- Ανάκληση συμπληρωματικής μετάθεσης εκπαιδευτικού χωρίς αίτησή του: Θα εξεταστεί η ανάκληση μίας συμπληρωματικής μετάθεσης που πραγματοποιήθηκε χωρίς την υποβολή σχετικής αίτησης από τον εκπαιδευτικό.

- Μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο: Θα συζητηθούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από τον έναν κλάδο στον άλλο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αποσπάσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν σε επόμενη συνεδρίαση. Οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία ή απόφαση θα κοινοποιηθεί εγκαίρως στους ενδιαφερόμενους.

Φασφαλής Νίκος
https://e-wall.net/66843/anakoinosi-gia-tis-synedriaseis-tou-kyspe-stis-28-kai-29-avgoustou-2024/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου