Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Βραχυπρόθεσμο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης «ERASMUS for Public Administration» για Δημόσιους Υπαλλήλους το 2025
Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «ERASMUS for Public Administration»

PDF | ZIP | Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «ERASMUS for Public Administration»

Το «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για το έτος 2025, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης (EuSA), στοχεύει στη βελτίωση των γνώσεων και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών από δημόσιους υπαλλήλους των κρατών-μελών. Απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους, κατηγορίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, που έχουν προσληφθεί τα τελευταία πέντε έτη και έχουν τουλάχιστον έξι μήνες εμπειρίας σε τομέα που σχετίζεται με ευρωπαϊκές πολιτικές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άριστη γνώση δύο γλωσσών, της Αγγλικής και της Γαλλικής ή Γερμανικής. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν εργαστεί ή συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκά όργανα ή φορείς.

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Οι περίοδοι εκπαίδευσης για το 2025 έχουν οριστεί από 08/03 έως 28/03 και από 23/09 έως 03/10. Κάθε χώρα πρέπει να υποβάλει κατάλογο με τους υποψηφίους μέσω της Αντιπροσωπείας της, με προθεσμίες για την πρώτη περίοδο έως 01-11-2024 και για τη δεύτερη έως 15-05-2025. Οι αιτήσεις πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έως τις 28-10-2024 για την πρώτη περίοδο και έως τις 12-05-2025 για τη δεύτερη. Η τελική επιλογή πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης και οι επιλεγέντες ενημερώνονται περίπου ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Η κάθε υπηρεσία καλείται να προωθήσει μία μόνο υποψηφιότητα, ενώ το κόστος μετάβασης και επιστροφής καλύπτεται από τον φορέα του κράτους-μέλους του συμμετέχοντα. Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν το βιογραφικό σημείωμα (European CV), το ατομικό έντυπο και το job shadowing excel sheet, σε ηλεκτρονική μορφή (pdf ή doc) και να αποσταλούν στα emails: p.karageorgi@ydmed.gov.gr και grammateia@ydmed.gov.gr.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η ανωτέρω προκήρυξη, καθώς και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, επισυνάπτονται στην παρούσα εγκύκλιο και αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://www.ypes.gr/anthropino-dynamiko-dimosioy-tomea/category-prosopiko/category--ekpaideysi
https://e-wall.net/?p=66720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου