Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

9η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: 133 Παραιτήσεις Στελεχών και 169 Άδειες Άνευ Αποδοχών - Απόφαση για Απαλλαγή Στελεχών και Άδειες Εκπαιδευτικών
9η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: 133 Παραιτήσεις Στελεχών και 169 Άδειες Άνευ Αποδοχών - Απόφαση για Απαλλαγή Στελεχών και Άδειες Εκπαιδευτικών

Στο ενημερωτικό της ΔΑΚΕ σχετικά με τη 9η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου 2024, επισημαίνονται τα εξής:

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Θέμα 1ο: Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν 22 αιτήματα απαλλαγής στελεχών εκπαίδευσης. Από αυτά, 15 έγιναν αποδεκτά, 5 απορρίφθηκαν με διαφωνία των αιρετών της ΔΑΚΕ, και 2 αναβλήθηκαν λόγω απουσίας των συναδέλφων.

Θέμα 2ο: Απόδοση 2ης ειδικότητας

Δύο αιτήματα εξετάστηκαν, αλλά η απόφαση αναβλήθηκε λόγω εκκρεμοτήτων στα απαιτούμενα έγγραφα.

Θέμα 3ο: Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Από τα έντεκα αιτήματα, τα οκτώ εγκρίθηκαν ομόφωνα, δύο απορρίφθηκαν και ένα αναβλήθηκε για προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σχολιασμός

Η ΔΑΚΕ επισημαίνει το μεγάλο αριθμό παραιτήσεων στελεχών εκπαίδευσης και αδειών άνευ αποδοχών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλεί να συνεργαστεί με τη ΔΟΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση.
https://e-wall.net/?p=67373

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου