Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Μπροστά σε Κρίσιμη Καμπή: Το Μέλλον του ΠΑΣΑΔ Κρίνεται στις Επόμενες Εκλογές
Μετά τους πρόσφατους διορισμούς, ο ΠΑΣΑΔ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίσιμη συνθήκη, καθώς πολλά ενεργά μέλη του Σύλλογου διαγράφονται αυτοδικαίως. Παρά την επίτευξη του βασικού στόχου για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, παραμένουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως τα αυξανόμενα οργανικά κενά, οι αδικίες εις βάρος των συμβασιούχων και οι συνθήκες εργασίας. Ο ΠΑΣΑΔ καλεί τα μέλη του να συμβάλουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι το μέλλον του Συλλόγου βρίσκεται στα χέρια τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μετά τους πρόσφατους διορισμούς, δημιουργήθηκε μια κρίσιμη συνθήκη στον Σύλλογο. Το μεγαλύτερο μέρος των μέχρι τώρα ενεργών μελών διορίστηκαν και βάσει καταστατικού διαγράφονται αυτοδικαίως. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ΠΑΣΑΔ πέτυχε τον στόχο του, εφόσον κάθε χρόνο διορίζεται πλήθος μελών του.

Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε -κατά κύριο λόγο- για τη διεκδίκηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, το εύρος των ζητημάτων με τα οποία ασχολείται είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς τα θέματα που απορρέουν από τη φύση της σύμβασης εργασίας μας ως αναπληρωτές εξακολουθούν να υφίστανται σε μεγάλο βαθμό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα οργανικά κενά συνεχίζουν, όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά και να αυξάνονται με την έκρηξη των συνταξιοδοτήσεων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια. Οι δηλώσεις του Υπουργού για την έμφαση που θα δοθεί την επόμενη χρονιά στους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια από την αρχή μας έκαναν επιφυλακτικούς για αυτό που θα ακολουθούσε. Δυστυχώς, λοιπόν, παρατηρούμε ότι επιχειρείται ψαλίδισμα και "εξορθολογισμός" των κενών, μέσω των υποβαθμίσεων των σχολείων και των συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων, μιας πρακτικής καθόλα αυταρχικής και αδιαμφισβήτητα μη παιδαγωγικά ορθής.

Επιπροσθέτως, οι αδικίες και οι δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των συμβασιούχων εργαζομένων, όπως οι αναπληρωτές, συνεχίζονται, κάτι που πρόσφατα έγινε αιτία επίπληξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα.

Τέλος, μια σειρά ζητημάτων όπως οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση, εντείνουν την επισφάλεια και θέτουν σε αμφισβήτηση την επιβίωση των αναπληρωτών.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε λύσεις για όλα τα προαναφερθέντα. Μακριά από κόμματα και παρατάξεις, χωρίς προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις, όπως, άλλωστε, κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά, όμως, δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας και σε χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε όλους αυτούς τους αναπληρωτές που είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στη συνέχεια ενός δυνατού και δυναμικού Συλλόγου.

Εντός του επόμενου μήνα, θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι τότε, καλούμε όλους τους αναπληρωτές δασκάλους, γενικής και ειδικής αγωγής, που επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας ένα e-mail στη διεύθυνση του συλλόγου pasadask@gmail.com, μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την κρίσιμη, όσο ποτέ άλλοτε, συγκυρία την τελική απάντηση θα τη δώσει ο καθένας με την παρουσία του στον Σύλλογο. Εμείς την αρχή την κάναμε. Η κατάληξη είναι στο δικό σου χέρι.

Και όχι, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο σύλλογος ή θα συνεχιστεί παραμένοντας δυναμικός ή θα διαλυθεί. Σίγουρα, όμως, δεν θα επιτρέψουμε να παραπαίει. Ήρθε η ώρα που ο καθένας μας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

ΠΑΣΑΔ
https://e-wall.net/?p=67376

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου