Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς: Ψηφιακές Δεξιότητες και STEM στο Πλαίσιο του CodeWeek
Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς: Ψηφιακές Δεξιότητες και STEM στο Πλαίσιο του CodeWeek

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (CodeWeek), από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σε μια ιδιαίτερη διαδικτυακή παρουσίαση με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εισαγωγή σε STEM δραστηριότητες.

Η παρουσίαση με τίτλο "Πρακτικά εργαλεία και στρατηγικές για εφαρμοσμένες σχολικές δραστηριότητες Μηχανικής, Ρομποτικής και Προγραμματισμού" φιλοδοξεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές ιδέες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τη μηχανική, τη ρομποτική και τον προγραμματισμό στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Στόχοι της Παρουσίασης

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα Train-the-Trainer πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγήσουν τους μαθητές τους σε μια πιο βιωματική και διαδραστική προσέγγιση στις STEM δεξιότητες. Με τη βοήθεια πρακτικών εργαλείων και στρατηγικών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που εστιάζουν στην καινοτομία και την εξερεύνηση.

Ημερομηνίες και Ώρες Παρουσίασης

- Συνάντηση Α: Για εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

🗓️ 3 Οκτωβρίου 2024, 15:00 - 17:00

- Συνάντηση Β: Για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ

🗓️ 10 Οκτωβρίου 2024, 15:00 - 17:00

Πώς να Συμμετάσχετε

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι εντελώς δωρεάν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα εγχειρίδιο με εργαστηριακά μαθήματα STEM που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, αρκεί να στείλετε ένα email στο codeweek@citylab.gr.

Συντονισμός από το CityLab

Το CityLab, ως συντονιστής του Εθνικού Κόμβου της Ελλάδας για το CodeWeek, προσφέρει αυτή την εκπαιδευτική ευκαιρία με στόχο την έμπνευση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους να διαμορφώσουν την επόμενη γενιά δημιουργών και καινοτόμων.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι καινοτομίας, εξερεύνησης και ανακάλυψης!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CodeWeek εδώ.

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!
https://e-wall.net/?p=69791

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου