Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριάκος Πιερρακάκης: Για Β' Φάση Προσλήψεων, Άδειες Μητρότητας, Συγχωνεύσεις Τμημάτων και Ψηφιακό Φροντιστήριο
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επικείμενες Αλλαγές στην Παιδεία - Παράλληλη Στήριξη, Προσλήψεις και Άδειες Μητρότητας

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε σε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα όπως η παράλληλη στήριξη, οι επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών, οι άδειες μητρότητας για τις αναπληρώτριες και οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων.

Παράλληλη Στήριξη: Ένας Εκπαιδευτικός ανά Τάξη

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε εγκύκλιος που προβλέπει την τοποθέτηση μόνο ενός εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης σε κάθε αίθουσα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη. Αυτή η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

Άδειες Μητρότητας Αναπληρωτριών

Ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε αλλαγές στο ζήτημα των αδειών μητρότητας των αναπληρωτριών, με στόχο να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα μητρότητας και για τις αναπληρώτριες, με την τελική ρύθμιση να αναμένεται σύντομα.

Συγχωνεύσεις Τμημάτων και Προσλήψεις Αναπληρωτών

Ο Υπουργός υποστήριξε ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων είναι μέρος μιας ευρωπαϊκής κατεύθυνσης για τον εξορθολογισμό των σχολικών μονάδων και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ επισήμανε ότι φέτος έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Κτιριακές Υποδομές και Νέες Πρωτοβουλίες

Σημαντική είναι και η αναφορά του στην έναρξη του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», με προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων ευρώ, που στοχεύει στη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Το ΤΕΕ θα αξιολογήσει όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις της χώρας, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ψηφιακό Φροντιστήριο και Bullying

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ψηφιακού φροντιστηρίου για όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών, που θα παρέχεται δωρεάν, με δυνατότητα συμμετοχής και για μαθητές με αναπηρίες. Για το φαινόμενο του bullying, τόνισε την αύξηση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής απαγόρευσης των κινητών ως μέτρο πρόληψης.
https://e-wall.net/69276/kyriakos-pierrakakis-gia-v-fasi-proslipseon-adeies-mitrotitas-sygchonefseis-tmimaton-kai-psifiako-frontistirio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου