Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Αναθεώρηση των Διατάξεων για το Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων
Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. 3466/16.05.2024 σχετικά με το Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η τροποποίηση της υπ’ αρ. 3466/16.05.2024 κοινής υπουργικής απόφασης αφορά το "Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης". Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία υπεγράφη από τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν οι εξής αλλαγές:

- Διαγραφή πρότασης: Από την παράγραφο 4 του άρθρου 2 διαγράφεται το τρίτο εδάφιο που ανέφερε ότι εάν κάποιο μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων δεν υπογράψει ηλεκτρονικά την απόφαση ή το πρακτικό, τότε δεν θεωρείται ότι έχει καταρτισθεί και δεν απορρέουν έννομες συνέπειες, με την περίπτωση να εμφανίζεται ως εκκρεμότητα.

- Προσθήκη νέας πρότασης: Στο τέλος του δεύτερου εδαφίου της ίδιας παραγράφου προστίθεται η φράση ότι η εναπόθεση της υπογραφής γίνεται υποχρεωτικά και αμελλητί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 15 του άρθρου 37 της υπό στοιχεία Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 υπουργικής απόφασης.

- Ηλεκτρονική Εφαρμογή: Δημιουργείται ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για τη διαχείριση του Βιβλίου Πράξεων, προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ). Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει τη διαχείριση και υπογραφή των πρακτικών από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων μέσω διαβαθμισμένης πρόσβασης.

- Υποχρεωτική ηλεκτρονική υπογραφή: Η μη εναπόθεση της υπογραφής από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καθώς και η εναπόθεση της υπογραφής, αποτυπώνεται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών
https://e-wall.net/?p=69217

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου