Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας: Νέες Κατευθύνσεις
Κριτήρια για την υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας στην Ελλάδα, όπως ορίζονται στο ΦΕΚ της 20ης Σεπτεμβρίου 2024.

Άρθρο 1: Υλοποίηση Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας

- Χαρακτηριστικά και Σκοπός: Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση, οδηγώντας σε τίτλο επιπέδου 5 του Ε.Σ.Ε.Ε.Κ., με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων και την αύξηση των ευκαιριών ένταξης στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

- Διάρκεια και Πρόγραμμα: Ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, με οκτάωρη καθημερινή εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και εργαστηριακά μαθήματα.

- Διαχείριση: Όλες οι διαδικασίες καταγράφονται σε κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης.

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Άρθρο 2: Προϋποθέσεις Εγγραφής στο Πρόγραμμα

- Σειρά Προτεραιότητας: Δικαιούχοι είναι οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., καθώς και κάτοχοι ισότιμων τίτλων. Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας και οι μαθητευόμενοι πρέπει να είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Άρθρο 3: Προετοιμασία Υλοποίησης Περιόδου Μαθητείας

- Κατανομή ΕΠΑ.Λ.: Τα ΕΠΑ.Λ. κατατάσσονται σε δήμους-περιοχές σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση και την διοικητική διαίρεση.

- Προσφορά Θέσεων Μαθητείας: Μετά την ολοκλήρωση των προσφορών θέσεων από τους εργοδότες, οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. καταχωρίζουν στο σύστημα την πρόθεση υλοποίησης τμημάτων.

Άρθρο 4: Υποβολή Αιτήσεων Εποπτών-Εκπαιδευτικών - Κριτήρια Μοριοδότησης

- Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούν το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό να υποβάλει αίτηση για εποπτεία. Τα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνουν την οργανική θέση, την επιμόρφωση, την προϋπηρεσία και τη συμμετοχή σε προηγούμενες περιόδους Μαθητείας.

Άρθρο 5: Έλεγχος Αιτήσεων Υποψηφίων Εποπτών-Εκπαιδευτικών - Πίνακες Κατάταξης

- Διαδικασία Ελέγχου: Εξετάζονται οι αιτήσεις ως προς την εγκυρότητα και την ορθότητα των στοιχείων, μοριοδοτούνται, και κατατάσσονται σε πίνακες. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων.

ΤΟ ΦΕΚ - Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας
https://e-wall.net/?p=69154

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου