Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολικός χώρος ή προσωπικό στέκι; Ο φύλακας του Βόλου είχε μετατρέψει κοντέινερ σε σχολείο σε προσωπικό μπαρ
Ένα κοντέινερ... σχολείο ή μπαρ; Ο φύλακας με το προσωπικό του project στον Βόλο

Όχι, δεν είναι σενάριο από ταινία κωμωδίας, αλλά πραγματικό περιστατικό σε σχολείο του Βόλου. Γονείς μαθητών, αγανακτισμένοι από τις «ύποπτες» κινήσεις του σχολικού φύλακα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία. Τι βρήκαν οι αρχές; Ένα κοντέινερ στο χώρο του σχολείου που ο φύλακας είχε μετατρέψει σε... ιδιωτικό του στέκι, όπου διασκέδαζε με νεαρή παρέα (σημείωση: όχι ανήλικη) και αλκοολούχα ποτά.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δε φάνηκαν να εκπλήσσονται ιδιαίτερα. Φήμες λένε ότι ο φύλακας το είχε κάνει αυτό το «εγχειρίδιο διαχείρισης σχολικού χώρου» ρουτίνα, χρησιμοποιώντας το σχολικό συγκρότημα για... προσωπικές εξόδους. Απ' ότι φαίνεται, ο τύπος είχε βρει τρόπο να κάνει τη δουλειά του «οικογενειακή υπόθεση», αλλά κάπως ξέχασε τον ρόλο του φύλακα και θυμήθηκε τον ρόλο του οικοδεσπότη.

Φυσικά, το θέμα έφτασε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και οι διευθυντές του σχολείου ζήτησαν την απομάκρυνση του «υπεύθυνου» φύλακα από τον Δήμο Βόλου. Παράλληλα, η Εισαγγελία Βόλου έχει ήδη ανοίξει φάκελο, καθώς κανείς δεν εντυπωσιάστηκε από τη νέα μορφή «εκπαίδευσης» που είχε υιοθετήσει ο φύλακας.

Τι να πούμε; Προφανώς το «μένουμε σπίτι» έγινε «μένουμε κοντέινερ» και μάλιστα με στυλ. Απλώς, αυτό το κοντέινερ δε θύμιζε ούτε κατά διάνοια εκπαιδευτικό περιβάλλον, εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι το μάθημα της ζωής περιλαμβάνει ποτά και «ιδιωτικές συναντήσεις». Και όλα αυτά, στον χώρο που τα παιδιά θα έπρεπε να μορφώνονται. Σίγουρα, κάποιες θέσεις εργασίας απαιτούν μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης από άλλες... και αυτός ο φύλακας μάλλον το έχασε αυτό το μάθημα!
https://e-wall.net/69598/scholikos-choros-i-prosopiko-steki-o-fylakas-tou-volou-eiche-metatrepsei-konteiner-se-scholeio-se-prosopiko-bar/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου