Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σφακιά: Επ’ Αόριστον Κατάληψη Μαθητών και Γονέων λόγω Έλλειψης Καθηγητών
Κατάληψη σε Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακίων για την υποστελέχωση

Μαθητές και γονείς στα Σφακιά Κρήτης έχουν προχωρήσει σε επ’ αόριστον κατάληψη του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τη σοβαρή υποστελέχωση που πλήττει τα σχολεία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μόλις δύο ώρες μάθημα καθημερινά, καθώς υπάρχουν μόνο δύο καθηγητές για συνολικά 71 μαθητές, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Η κατάσταση έχει φέρει την τοπική κοινωνία σε οριακό σημείο, με τους γονείς να εκφράζουν έντονα την απογοήτευσή τους για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις, όπως τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων και να έχουν ίσες ευκαιρίες για την προετοιμασία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, σε δηλώσεις του στο MEGA, τόνισε πως αυτή η υποβάθμιση της παιδείας είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. «Η κοινωνία των Σφακίων αντιδρά δικαιολογημένα, ζητώντας το αυτονόητο: να υπάρξουν εκπαιδευτικοί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών», υπογράμμισε ο κ. Ζερβός. Επιπλέον, έκανε σαφές πως οι προσωρινές λύσεις δεν είναι αποδεκτές, καθώς οι ανάγκες της περιοχής απαιτούν μόνιμους καθηγητές που θα μπορέσουν να διασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του σχολικού προγράμματος.

Η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και συγχωνεύσεων τμημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις σε πολλές περιοχές. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε ευρύτερη κοινωνική αναταραχή, καθώς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις από την πολιτεία για την κάλυψη των κενών θέσεων διδασκαλίας.

Τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων στα Σφακιά παραμένουν σαφή: μόνιμοι εκπαιδευτικοί και πλήρης κάλυψη των ωρών διδασκαλίας για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης που αξίζουν οι μαθητές της περιοχής.
https://e-wall.net/?p=69431

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου