Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο καινοτόμο πρόγραμμα "εξοικονομώ" στην εκπαίδευση: Παράλληλη Στήριξη σε Παράλληλη Διάλυση
Νέο καινοτόμο πρόγραμμα "εξοικονομώ" στην εκπαίδευση: Όταν η εξοικονόμηση περνά από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Για αβθμια και βθμια: Έως 21-10-24 η Β φάση αιτημάτων για έγκριση Παράλληλης Στήριξης

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η νέα προσέγγιση του Υπουργείου Παιδείας, που αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πρωτόγνωρο και άκρως αποτελεσματικό σύστημα εξοικονόμησης πόρων στα δημόσια σχολεία.

Γιατί να χρειάζονται τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη τους;

Τι σημασία έχει η εξατομικευμένη εκπαίδευση και η συναισθηματική τους ευημερία όταν μπορεί να εξοικονομηθεί ένας εκπαιδευτικός, μεταφέροντας όλα τα παιδιά με παράλληλη στήριξη σε ένα τμήμα;

Είναι πράγματι μια εντυπωσιακή απόφαση, αν αναλογιστούμε πόσο καιρό τώρα περιμένουμε μια πραγματική αλλαγή στην εκπαίδευση. Και ναι, την έχουμε! Επιδιώκοντας την "απίστευτη κερδοφορία των λίγων", το υπουργείο αποφάσισε να κάνει επιτέλους κάτι για τα δημόσια σχολεία μας.

Να τα πετσοκόψει, να εξουθενώσει τους εκπαιδευτικούς, και πάνω απ’ όλα, να χτυπήσει το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Όχι, δεν είναι άλλο ένα από τα συνήθη μέτρα που απλώς μειώνουν τις δαπάνες. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία. Μια νέα κατεύθυνση που απαιτεί από τα παιδιά να γίνουν "οικονομικά", να μάθουν να μοιράζονται τον εκπαιδευτικό τους με άλλα παιδιά, γιατί... γιατί όχι;

Όσο για την αντίδραση των γονέων, των εκπαιδευτικών, και των ίδιων των παιδιών;

Αυτοί, φαίνεται, δεν κατανοούν το μεγαλείο του προγράμματος. Έχουν το θράσος να θυμώνουν, να διαμαρτύρονται και να αντιστέκονται! Λες και οι προφορικές εντολές, οι απειλές και οι εκβιασμοί από τα επηρμένα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας δεν είναι αρκετά για να τους κάνουν να καταλάβουν τη σημασία του "εξοικονομώ".

Να λοιπόν η νέα παιδαγωγική κατεύθυνση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ξεπερνά κάθε όριο, όπως και την υπομονή μας. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η εξοικονόμηση θα σταματήσει εδώ, γιατί το επόμενο βήμα ίσως να είναι η πλήρης κατάργηση της εκπαίδευσης ως περιττή δαπάνη.

Άλλωστε, τι χρειάζονται οι μορφωμένοι πολίτες;

Εφημερίες εκπαιδευτικών / Καθήκοντα και αρμοδιότητές εκπαιδευτικών και διευθυντών

Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο Εκπαιδευτικό

 
https://e-wall.net/?p=69119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου