Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ακραίο περιστατικό σε σχολείο της Χαλκιδικής: Έδιωξαν 10χρονη μαθήτρια με παρέμβαση της Αστυνομίας για να μην "σπάσει" τμήμα 26 μαθητών!
Ένα σοβαρό και ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Χαλκιδικής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μια 10χρονη μαθήτρια εκδιώχθηκε από το σχολείο των Σημάντρων, με τη συνδρομή της αστυνομίας, για να μην σπάσει το τμήμα των 26 μαθητών και προκύψει ανάγκη πρόσληψης δεύτερου εκπαιδευτικού.

Ο πατέρας της μαθήτριας, Αλτίν Τοτσίλα, κατήγγειλε στην ιστοσελίδα karfitsa.gr ότι την πρώτη ημέρα η κόρη του προσήλθε κανονικά στο δημοτικό σχολείο των Σημάντρων. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, η διευθύντρια του σχολείου τον ενημέρωσε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή το παιδί να φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς, το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα από την κατοικία τους.

Η αιτιολογία που δόθηκε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν ότι το τμήμα της Ε’ Τάξης του σχολείου έχει 26 παιδιά, αριθμός που δεν επιτρέπει την διάσπαση της τάξης σε μικρότερα τμήματα. Ο πατέρας της μαθήτριας αντέδρασε έντονα, ζητώντας να παραμείνει η κόρη του στο σχολείο του χωριού, όπου η οικογένεια κατοικεί μόνιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την αστυνομία, η οποία επενέβη για να απομακρύνει το παιδί από το σχολείο. Η μικρή μαθήτρια, τρομαγμένη από την παρουσία των αστυνομικών, ξέσπασε σε κλάματα, αναγκάζοντας τον πατέρα της να τη συνοδεύσει εκτός σχολείου, προκειμένου να σταματήσει η αναστάτωση.

Από τότε, ο κ. Τοτσίλα αναγκάζεται να αφήνει τη δουλειά του καθημερινά για να πηγαίνει την κόρη του στο σχολείο της Πορταριάς, 8 χιλιόμετρα μακριά. Ο ίδιος ζητάει είτε να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο του χωριού όπου κατοικούν είτε να εξασφαλιστεί η μεταφορά της μαθήτριας με ευθύνη του κράτους.

Μέσω της ιστοσελίδας karfitsa.gr, ο κ. Τοτσίλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους των Σημάντρων, τον πρόεδρο της κοινότητας, τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή για τη συμπαράστασή τους στην υπόθεση.
https://e-wall.net/68999/akraio-peristatiko-se-scholeio-tis-chalkidikis-edioxan-10chroni-mathitria-me-paremvasi-tis-astynomias-gia-na-min-spasei-tmima-26-mathiton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου