Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να μονιμοποιήσει τους δόκιμους εκπαιδευτικούς, παρά τις αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων
Συνεχιζόμενη Ομηρία των Δόκιμων Εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας: ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να μονιμοποιήσει τους δόκιμους εκπαιδευτικούς, παρά τις αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που το απαιτούν. Ενώ οι εκπαιδευτικοί του 2020 κατέθεσαν συλλογική αίτηση μονιμοποίησης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλέστηκε την ανάγκη γνωμοδότησης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθυστερώντας την διαδικασία. Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πρακτική αυτή ως ανήθικη και καταχρηστική, ενώ επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς και το σύστημα αξιολόγησης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΥΠΑΙΘΑ επιλέγει το δικαστικό δρόμο παρόλο που έχει ήδη δύο καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του.

Η ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η άρνηση του Υπουργείου να εφαρμόσει τη νομιμότητα και το "δούλεμα" συνεχίζεται. Τι έγινε χθές στη παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας - αίτηση μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών.

Κατατέθηκε συλλογική αίτηση 71 δόκιμων εκπαιδευτικών διορισθέντων το 2020 και 2021 για άμεση μονιμοποίηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΟΛΜΕ. Ο ΔΔΕ αρνήθηκε την άμεση μονιμοποίηση τους. Σε ερώτηση γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί ήδη οι διορισθέντες το 2020, αν και ο ΔΔΕ είχε δεσμευτεί να το πράξει μέχρι τέλη Αυγούστου, μας απάντησε ότι "δεν είχαν κάνει αίτηση". Ωστόσο όταν διαβεβαίωνε το ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι θα μονιμοποιηθούν, δεν αναφερόταν σε καμία αίτηση, αλλά σε υποχρέωση της διοίκησης. Όταν ρωτήθηκε αν θα μονιμοποιηθούν τώρα, που υπάρχουν οι αιτήσεις, μας απάντησε ότι "περιμένουμε την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους" το οποίο ρώτησε το Υπουργείο. Συνεπώς η ανήθικη άδικη και καταχρηστική "ομηρία" των δόκιμων συναδέλφων συνεχίζεται παρά τις αποφάσεις 2 Διοικητικών Εφετείων (1 για ββάθμια και 1 για αβάθμια). Είναι προφανές οτι υπάρχει ΕΝΤΟΛΗ του Υπουργείου να μην μονιμοποιηθούν χωρίς αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί, ακόμα και όσοι διορίσθηκαν το 2020. Το σκεπτικό του Διοικητικού Εφετείου για την άμεση μονιμοποίηση των διορισθέντων το 2020 είναι ότι η Διοίκηση με δική της ευθύνη δεν εξέδωσε τις εφαρμοστικές διατάξεις περί αξιολόγησης, άρα οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν παρότι πέρασε η διετία και συνεπώς έπρεπε να μονιμοποιηθούν άμεσα.

Ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η απόφαση των δικαστηρίων, όλοι και φυσικά τα Υπουργεία οφείλουν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις και να σέβονται το σκεπτικό τους. Αντι αυτών, περιμένουν.... το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους...... του οποίου οι γνωμοδοτήσεις δεν είναι υποχρεωτικές.

Έτσι περνάει ο χρόνος, ο εμπαιγμός συνεχίζεται και ταυτόχρονα ετοιμάζονται καθαιρέσεις στελεχών εκπαίδευσης και πειθαρχικά για εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε νόμιμες απεργίες. Είναι ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα, αλλά η Κυβέρνηση είναι ξεδιάντροπη ετσι κι αλλιώς, εξάλλου είναι οι ίδιοι που έφτασαν να κάνουν μέχρι και απολύσεις - διαθεσιμότητες μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων πριν λίγα χρόνια.

Είναι επίσης ντροπή για εξευτελισμός για τα στελέχη εκπαίδευσης που έκαναν μονομερή πρακτικά "καταδίδοντας" συναδέλφους και ακόμα χειρότερο "εκπαιδευτικούς" που καταδίδουν στελέχη εκπαίδευσης γιατί δεν εφαρμόζουν τη χυδαία αξιολόγηση.

Το να φοβάται κάποιος και να αξιολογείται, είναι ανθρώπινο, να φοβάται και να αξιολογεί είναι επίσης ανθρώπινο.

Το να "καταδίδει" δεν είναι ανεκτό.

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή
https://e-wall.net/?p=69048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου