Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Γονείς Λυκείου Κυθήρων: Ψήφισμα κατά των Συγχωνεύσεων & τις Σοβαρές Ελλείψεις Καθηγητών
Το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων αποτελεί έντονη διαμαρτυρία ενάντια στη συγχώνευση των έξι τμημάτων του σχολείου σε τρία και την έλλειψη εκπαιδευτικών σε βασικές ειδικότητες, όπως τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Πληροφορική και η Φιλολογία. Οι γονείς ανησυχούν σοβαρά για τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην εκπαιδευτική πορεία των μαθητών, ειδικά ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 κατέληξε σε ψήφισμα, το οποίο κατήγγειλε τις μη νόμιμες αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη μετακίνηση καθηγητών από το Λύκειο στο Γυμνάσιο, γεγονός που αφήνει τα μαθήματα κατεύθυνσης χωρίς επαρκείς ώρες διδασκαλίας. Το ψήφισμα εκφράζει την αγανάκτηση των γονέων για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους και την αποφασιστικότητά τους να στραφούν σε κάθε νόμιμη οδό για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μαθητών.

Οι γονείς και κηδεμόνες ζητούν από την πολιτεία να επανεξετάσει αυτές τις αποφάσεις και να διασφαλίσει την ομαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του σχολείου.

Επαπειλούμενη Κύηση σε μόνιμες και νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς

https://e-wall.net/69126/dikaiosi-to-ypaitha-akyronei-tis-sygchonefseis-sto-scholeio-opou-ypirche-apochi-oli-ti-vdomada-scholeia-se-apochi-kai-stin-kriti/

Ψήφισμα-Διαμαρτυρία Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων

Σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων, με θέμα την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας, και συγκεκριμένα τη συγχώνευση των έξι τμημάτων σε τρία. Επίσης, σοβαρό ζήτημα αποτελεί η έλλειψη καθηγητών σε βασικές ειδικότητες, όπως Βιολόγος, Μαθηματικός, Φιλόλογος και Πληροφορικής, οι οποίες δημιουργούν σημαντικές ελλείψεις σε μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Απορίας άξια είναι η στρατηγική κατεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παράνομη απόφαση της, που απαξιώνει τους νόμους και τις γραφές του κράτους μας, καταστρέφοντας το εκπαιδευτικό σύστημα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η απόφαση προβάλλει ένα παράδειγμα τριτοκοσμικής θεώρησης και κατεύθυνσης για το μέλλον των παιδιών μας. Μια τέτοια απόφαση, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση, δυσλειτουργία και επικινδυνότητα στην εκπαίδευση των μαθητών μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κανονισμός πυροπροστασίας 2 τ.μ. ανά άτομο, σεισμογενής και δυσπρόσιτη περιοχή, παιδιά με ΔΕΠΥ και ειδικές ανάγκες).

Επιπλέον, η μετακίνηση καθηγητών ειδικοτήτων, όπως π.χ. φιλολόγου, που εγκαταστάθηκε στο Λύκειο και με προφορική εντολή του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο, αλλά και η μετακίνηση αρκετών μόνιμων καθηγητών για περισσότερες ώρες στο Γυμνάσιο, αφήνει εκτεθειμένες τις ώρες του Λυκείου που αφορούν μαθήματα κατεύθυνσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Τέλος, κλείνοντας την επιστολή-διαμαρτυρία μας, θέλουμε να τονίσουμε και να λάβετε υπόψη σας πως οι γονείς και τα παιδιά του Λυκείου Κυθήρων δεν θα ανεχτούμε αυτή την απαξίωση και θα στραφούμε προς κάθε νόμιμη και δίκαιη οδό ενάντια στις μη νόμιμες και αντισυνταγματικές σας εντολές (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), για το κύρος και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων

Η Πρόεδρος

Μαρία Ρέντου

Η Γραμματέας

Ανδρομάχη Μαλλιαρίδου

https://e-wall.net/69119/neo-kainotomo-programma-exoikonomo-stin-ekpaidefsi-parallili-stirixi-se-parallili-dialysi/

https://e-wall.net/69160/elmer-kravgi-agonias-apo-gymnasio-me-mono-treis-ekpaideftikous-sta-prothyra-kleisimatos-logo-ypostelechosis/
https://e-wall.net/?p=69200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου