Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

«Παιδαγωγικό Έγκλημα»: Σκληρή Κριτική Εκπαιδευτικού στην Κυβέρνηση – Η Ειρωνική Αντίδραση Πορτοσάλτε
Εκπαιδευτικός Ισοπεδώνει την Κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ - Η Αντίδραση του Πορτοσάλτε

Σε μια ιδιαίτερα έντονη στιγμή της εκπομπής «Live You» του ΣΚΑΪ, ο εκπαιδευτικός Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, , εξέφρασε με πάθος την αντίθεσή του στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άρη Πορτοσάλτε.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ βρέθηκε έξω από το Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διδασκαλίας. Η αιτία της κατάληψης ήταν η απόφαση του υπουργείου παιδείας να στοιβάξει 26 μαθητές σε μια τάξη, εκ των οποίων 6 έχουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, αναφερόμενος στη δυσκολία της διδασκαλίας σε αυτές τις συνθήκες, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «παιδαγωγικό έγκλημα» και τόνισε ότι η κατάληψη είναι η τελευταία λύση έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, φανερά ενοχλημένος από τις δηλώσεις του εκπαιδευτικού, αντέδρασε με ειρωνείες, λέγοντας «τους διδάσκετε την αποχή, μπράβο, συγχαρητήρια κύριε καθηγητά και εις ανώτερα», και προσπάθησε να κλείσει το θέμα με έναν μονόλογο. Η αντίδραση αυτή έδειξε την αδυναμία του να διαχειριστεί τη δυναμική των επιχειρημάτων του κ. Παπαγιαννόπουλου, τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με τη γραμμή της εκπομπής και του καναλιού.  Επαπειλούμενη Κύηση σε μόνιμες και νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προώθηση πολιτικών που οδηγούν στην «αμορφωσιά» και τόνισε πως τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται σθεναρά σε αυτές τις πολιτικές.

Σε μια περίοδο όπου η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των κοινωνικών συγκρούσεων, οι ενέργειες και οι δηλώσεις των εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτικών προσώπων αναδεικνύουν την ένταση και την ανησυχία που επικρατεί. Το ζήτημα των 1600 συγχωνεύσεων σχολείων πανελλαδικά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, όπως ο ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης" και οι ΕΛΜΕ, να αποκαλύπτουν την κλίμακα του προβλήματος.

Οι κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών δεν είναι απλώς μια διαμαρτυρία ενάντια στις συγχωνεύσεις. Αντιπροσωπεύουν μια βαθιά ανησυχία για το μέλλον της εκπαίδευσης και των παιδιών, που πλέον καλούνται να φοιτήσουν σε υπερπλήρεις τάξεις, με ελάχιστη υποστήριξη για τις μαθησιακές δυσκολίες. Οι δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον ΣΚΑΪ, σε συνδυασμό με την ειρωνεία και την προσπάθεια να απαξιώσει τις δίκαιες ανησυχίες των εκπαιδευτικών, ενισχύουν το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης που διακατέχει την εκπαιδευτική κοινότητα.  

Φήμες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος έχει «αλλεργία» σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας που αμφισβητεί την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

https://youtu.be/ThKi6yigXaI
https://e-wall.net/?p=69102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου