Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Επέλαση των Funds στην Ιδιωτική Εκπαίδευση: Πού Είναι η Φωνή των Εκπαιδευτικών;
Στον Φιλελεύθερο Παράδεισο των Funds: Η ΟΙΕΛΕ Φωνάζει, τα ΜΜΕ Σιωπούν

Πάνε περίπου 16 μήνες από την ημέρα που η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για τα funds που μπαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς όρους και προδιαγραφές, με κίνδυνο να αλλοιωθούν όχι μόνο ο χώρος αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα εν συνόλω.

Λίγο πριν αλλά και μετά τις πρώτες ανακοινώσεις “συμφωνιών” funds με ιδιωτικά σχολεία εκδώσαμε δελτία τύπου όπου καταγράφαμε την αγωνία και τις απόψεις των εκπαιδευτικών ενημερώνοντας για τις ενέργειές μας, με κορυφαία το αίτημα στα κόμματα για τη διενέργεια συζήτησης στη Βουλή για το θέμα.

Στα δεκάδες άρθρα που γράφτηκαν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται η ΟΙΕΛΕ, ή, έστω, μια αναφορά για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που εξαγοράζονται. Κι όμως, τίποτα. Με εξαίρεση 2-3 μέσα, πλήθος (κακογραμμένων ως επί το πλείστον, οπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία της ανάρτησής μας) δημοσιευμάτων, υμνούν τον κ. Nsouli (της Inspired Education Group που έχει ήδη εξαγοράσει 2 σχολεία και πάει και για άλλα) και τους άλλους επενδυτές και δεν αφιερώνουν λέξη σε αυτούς που κάνουν όλη τη δουλειά, στους εκπαιδευτικούς.

Μάλλον γιατί στα ολοφάνερα διαφημιστικά αυτά κείμενα, δεν χωράει λέξη για τους εργαζόμενους.

Μάλλον, διότι η άποψή μας χαλάει την ωραιοποιημένη εικόνα που κάποιοι επιχειρούν να προβάλλουν, κρύβοντας τεχνηέντως τους τεράστιους κινδύνους για την Παιδεία και τις νέες γενιές.

Μάλλον, τελικά, διότι στον “φιλελεύθερο” παράδεισο των ΜΜΕ, ο εργαζόμενος (στη δική μας περίπτωση, ο εκπαιδευτικός), είναι ένα ακόμη αντικείμενο προς πώληση που δεν έχει φωνή. Μαζί με τα σχολικά λεωφορεία, τα ντουβάρια, τους διαδραστικούς πίνακες και τις μπασκέτες…
https://e-wall.net/69812/i-epelasi-ton-funds-stin-idiotiki-ekpaidefsi-pou-einai-i-foni-ton-ekpaideftikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου