Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΙΕΠ: Νέες Δράσεις Κατάρτισης για 155.000 Εκπαιδευτικούς από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Νέες Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα ανακοινωθεί σύντομα

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ενισχύει την ομάδα εμπειρογνωμόνων του στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών», με στόχο τη βελτίωση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα.

Ο συντονισμός των γενικών προδιαγραφών για την επιμόρφωση ανατέθηκε στον Charalampos Karagiannidis, ο οποίος θα παρακολουθεί και θα εγκρίνει τις εργασίες των εμπειρογνωμόνων γενικής εκπαίδευσης στα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Παράλληλα, 14 ειδικοί στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση θα αναλάβουν εξειδικευμένες δράσεις.

Το έργο αποσκοπεί στην εκπαίδευση 120.000 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και 35.000 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών, παιδαγωγικών και διδακτικών δεξιοτήτων, σύμφωνα με τα νέα προγράμματα σπουδών, και η εξοικείωση με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, όπως τα διαδραστικά συστήματα μάθησης, τα πολλαπλά βιβλία και τα κιτ ρομποτικής.

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
https://e-wall.net/?p=68968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου