Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Προάγει την Ισότητα με Πρωτοποριακό Βίντεο στη Νοηματική
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών, το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο στη νοηματική, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή του στην ενσωμάτωση και την πολυπολιτισμικότητα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την κοινότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής, αποδεικνύοντας ότι η επικοινωνία και η κατανόηση δεν γνωρίζουν όρια. Αυτή η ενέργεια προάγει τις αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης, αναδεικνύοντας το όραμα του σχολείου για μια εκπαίδευση που αφορά όλους.

Το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης προωθεί την ισότητα και την ενσωμάτωση με ένα πρωτοποριακό βίντεο στη Νοηματική

https://youtu.be/X_lr7mTT7L8

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών, οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βίντεο στη νοηματική, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τη δέσμευση του σχολείου στη στήριξη της πολυπολιτισμικότητας και της ενσωμάτωσης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράδειγμα των αξιών που προάγει το σχολείο, δίνοντας έμφαση στην ισότητα, την κατανόηση και τη συμπερίληψη όλων των μαθητών και μαθητριών, ανεξαρτήτως γλωσσικών ή άλλων εμποδίων.

Στο βίντεο, καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου χρησιμοποίησαν τη νοηματική γλώσσα για να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την κοινότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής. Με σεβασμό προς τις ανάγκες τους, η ομάδα των εκπαιδευτικών επένδυσε χρόνο και προσπάθεια για να μάθει και να παρουσιάσει νοήματα στη γλώσσα τους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η επικοινωνία και η κατανόηση δεν έχουν όρια.

Η ενέργεια αυτή ενισχύει το συνολικό όραμα του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, το οποίο προάγει την ενσωμάτωση και τη διαφορετικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολείο δεν αρκείται μόνο στη διδασκαλία παραδοσιακών μαθημάτων, αλλά επιδιώκει να καλλιεργήσει αξίες που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ανοιχτής και ίσης για όλους.

Η Διεθνής Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών είναι μια υπενθύμιση για τη σημασία της πρόσβασης στην επικοινωνία για όλους. Το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης απέδειξε πως η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργεί ως γέφυρα κατανόησης και αλληλοσεβασμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη και ανοίγοντας δρόμους για έναν κόσμο όπου όλοι θα έχουν φωνή, ανεξάρτητα από τις δυνατότητες ή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Με την ενέργεια αυτή, το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: η εκπαίδευση είναι για όλους και η συμπερίληψη είναι η δύναμή μας.

Νοηματική - Μοντάζ: 

Γαρούφος Π. Απόστολος

Υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

ΕΑΕ: Καθηκοντολόγιο ειδικής αγωγής – ΣΜΕΑΕ – Τμήματα ένταξης – Παράλληλη στήριξη

Τι είναι το Τμήμα Ένταξης; Πώς λειτουργεί; Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Ένταξης..
https://e-wall.net/?p=69191

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου