Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα! / Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα! / Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκθέσουμε, για μία ακόμη φορά, τις ανησυχίες μας  αναφορικά με την αυξανόμενη παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας. Η Ελλάδα, όπως καταγράφουν  διεθνείς φορείς, παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη, ένα  φαινόμενο που όχι μόνο επηρεάζει την υγεία των παιδιών μας αλλά υπονομεύει τη μελλοντική ευημερία  της κοινωνίας. 

Ως Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής, θεωρούμε ότι η ενίσχυση της Φυσικής Αγωγής  στα σχολεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Το  μάθημα της Φυσικής Αγωγής παρέχει την απαραίτητη ευκαιρία για την καθημερινή άσκηση των  μαθητών, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει θετικά τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική τους  υγεία. 

Ζητάμε την άμεση συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το  Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επέκταση των ωρών Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα  και η ίδρυση νέων Αθλητικών Σχολείων. Επιπλέον, η ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική  Εκπαίδευση θα συμβάλει καταλυτικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας από μικρή ηλικία. 

Σας καλούμε να ενσωματώσετε αυτές τις προτάσεις στο πλαίσιο των πολιτικών σας για την αντιμετώπιση  της παιδικής παχυσαρκίας και να λάβετε υπόψη τα δεδομένα που αποδεικνύουν την αλληλένδετη σχέση  μεταξύ σωματικής άσκησης και ακαδημαϊκής επίδοσης. 

Με τιμή, 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα
https://e-wall.net/?p=69187

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου