Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

KMOΠ: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Επίκεντρο: Προοπτικές για την απασχόληση των νέων σε ένα μεταβαλλόμενο Κόσμο
 Δελτίο Τύπου

      KMOΠ: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Επίκεντρο: Προοπτικές για την απασχόληση των νέων σε ένα μεταβαλλόμενο Κόσμο

Σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αφορούν την αγορά εργασίας και την απασχόληση βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης του ΚΜΟΠ με τίτλο «Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο #2», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Impact Hub Athens. Η εκδήλωση ανέδειξε τη συμβολή των επιχειρήσεων στην κοινωνική ευημερία και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αναδυόμενο ρόλο του Social Impact Manager.

Ο Δρ. Γιάννης Παππάς, Head of Programmes του ΚΜΟΠ και ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιαράς, Αναλυτής του ΣΒΕ, αναφέρθηκαν στη σημασία των κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, οι οποίες εστιάζουν στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Όπως τόνισαν, αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια και οι ανισότητες.

Ιδιαίτερα, ο Δρ. Γιάννης Παππάς, παρουσίασε πώς ο ρόλος του Social Impact Manager μπορεί να διασυνδέσει αποτελεσματικά την εταιρική κοινωνική ευθύνη με την κοινοτική ανάπτυξη. Με στόχο την ενίσχυση αυτού του ρόλου, το ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με τον ΣΒΕ, αναπτύσσουν νέο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2025 και έχει ως βασικό στόχο την ενσωμάτωση αυτού του νέου επαγγελματικού ρόλου που ενισχύσει τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων που διακρίνονται για τις δράσεις τους παρουσίασαν πρωτοβουλίες που προωθούν την κοινωνική ευημερία και την απασχόληση.

Η κ. Μαρία Γιαννέτου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, παρουσίασε τις δράσεις του JA για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στα σχολεία, οι οποίες ενδυναμώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στη συνέχεια, η κ. Έφη Χρυσού, Ιδρύτρια της ΚοινΣΕπ ένταξης “School Synergy Snacks” και ο κ. Κωνσταντίνος Καρράς, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Η Σμίλη», ανέλυσαν τον ρόλο των κοινωνικών επιχειρήσεων στη δημιουργία ευκαιριών για άτομα με νοητική υστέρηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική ένταξη και απασχόληση των ατόμων αυτών.

Η κ. Αφροδίτη Αζάρη, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο ΚΜΟΠ, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του οργανισμού για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι δράσεις αυτές προωθούν ένα περιβάλλον που ευνοεί την καινοτομία, τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ωφελώντας τελικά τα άτομα, τις κοινότητες και το περιβάλλον.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Τάσος Παλαιολόγος, HR Manager του ΚΜΟΠ, ανέδειξε το «παράδοξο» της αγοράς εργασίας». Παρά τις πολλές κενές θέσεις, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν καταρτισμένο προσωπικό, ενώ η ανεργία παραμένει υψηλή. Το φαινόμενο αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για καλύτερη αντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων που προσφέρονται μέσω της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παλαιολόγος παρουσίασε τα προγράμματα του ΚΜΟΠ, τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων και στην προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Κατά την ομιλία του, παρουσίασε ένα νέο δωρεάν ασύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων, το οποίο όσοι-ες επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν εδώ

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΚΜΟΠ, κ. Αντώνη Κλάψη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως κινητήρια δύναμη για μια πιο βιώσιμη οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 210-3637547

 

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

 
https://e-wall.net/?p=69706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου