Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Αποφάσεις Αποσπάσεων/Ειδική Κατηγορία και Μεταθέσεων / Υποβολή Αιτήσεων Απόσπασης μέσω ΟΠΣΥΔ: Διαδικασία και Προθεσμίες
Αποφάσεις Αποσπάσεων και Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών (28/08/2024)

Στις 28 Αυγούστου 2024, ανακοινώθηκαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Αυτές περιλαμβάνουν:

- Απόσπαση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις Υποδιευθυντών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).

- Λεπτομέρειες: Απόφαση

- Μετάθεση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μουσικής Παιδείας σε Μουσικά Σχολεία για το έτος 2024.

- Λεπτομέρειες: Απόφαση

- Υποβολή Αιτήσεων Απόσπασης μέσω ΟΠΣΥΔ: Οι αιτήσεις απόσπασης υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν για σοβαρούς επιγενόμενους λόγους και ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας ΟΠΣΥΔ.

Αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών μέσω ΟΠΣΥΔ https://opsyd.sch.gr/ από 28 Αυγούστου μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου

Για να υποβάλετε την αίτηση απόσπασης μέσω του ΟΠΣΥΔ, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

- Συνδεθείτε στο ΟΠΣΥΔ: Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του ΟΠΣΥΔ και εισέλθετε με τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα χρήστη και κωδικό).

- Επιλογή "Αιτήσεις": Στο μενού, επιλέξτε την καρτέλα "Αιτήσεις" και στη συνέχεια επιλέξτε "Γενική Αίτηση Απόσπασης".

- Υποβολή αίτησης εκτός εγκυκλίου: Η αίτηση αυτή υποβάλλεται μόνο για σοβαρούς επιγενόμενους λόγους, και όχι μέσω της γενικής εγκυκλίου.

- Συμπλήρωση Υπηρεσιακών Στοιχείων: Στην καρτέλα "Υπηρεσιακά Στοιχεία", συμπληρώστε τα πεδία στο κάτω μέρος που αφορούν τα "Στοιχεία αίτησης απόσπασης". Εισάγετε το έτος απόσπασης (2024-2025) και τον τύπο αίτησης (π.χ. σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή στην ΕΑΕ).

- Επιλογή ΠΥΣΔΕ προτίμησης: Καταχωρίστε τις προτιμήσεις σας για τα ΠΥΣΔΕ με τη σειρά που επιθυμείτε.

- Ειδική Κατηγορία/Κατά Προτεραιότητα: Αν η αίτησή σας αφορά ειδική κατηγορία (π.χ. γονέας τέκνου με αναπηρία 67% και άνω, πολύτεκνος κ.λπ.), επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή.

- Συμπλήρωση Αριθμών Μητρώου ή Επιτροπής: Αν απαιτείται, συμπληρώστε τον αριθμό μητρώου ΚΕΠΑ ή τον αριθμό της αρμόδιας επιτροπής.

- Περιγραφή λόγων αίτησης: Εάν θέλετε, μπορείτε να περιγράψετε τους λόγους της αίτησης σας με κείμενο έως 3.500 λέξεις.

- Επισύναψη Δικαιολογητικών: Επισυνάψτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποστηρίζουν την αίτησή σας.

- Προσωρινή Αποθήκευση: Κάντε προσωρινή αποθήκευση για να ελέγξετε τα στοιχεία σας πριν την οριστική υποβολή.

- Οριστική Υποβολή: Με την οριστική καταχώριση, η αίτησή σας θα υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘΑ).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τετάρτη 28 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Το ΚΥΣΔΕ θα εξετάσει τις αιτήσεις απόσπασης σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πιθανώς μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, οι αποσπάσεις θα υπογραφούν από τον Υπουργό και θα ανακοινωθούν.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η όλη διαδικασία θα έπρεπε ιδανικά να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα, ώστε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί να είναι εγκαίρως στις περιοχές τους και τοποθετημένοι στα σχολεία πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

εκλεγμένος με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

 
https://e-wall.net/67052/apofaseis-apospaseon-eidiki-katigoria-kai-metatheseon-ypovoli-aitiseon-apospasis-meso-opsyd-diadikasia-kai-prothesmies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου