Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ενημέρωση για την Α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς και αποσπάσεις στην εκπαίδευση
Ενημέρωση για την Α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς και αποσπάσεις στην εκπαίδευση

Στην Α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) θα δηλώσουν κενά θέσεων έως τις 23 Αυγούστου, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί έχουν ήδη υπερκαλύψει τις ανάγκες σε πολλές περιπτώσεις. Οι νέες μειώσεις τμημάτων προκαλούν λειτουργικές υπεραριθμίες, επηρεάζοντας τη διαθεσιμότητα των κενών. Η διαδικασία για μόνιμους διορισμούς ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, ενώ αποσπάσεις και άλλες διοικητικές αποφάσεις θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Ακολουθεί η ενημέρωση του Θοδωρή Κατσωνόπουλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Προθεσμία δήλωσης κενών από τις ΔΔΕ στο ΟΠΣΥΔ Τετάρτη 21/08 και από τις ΠΔΕ Παρασκευή 23/08.

1. Στον υπολογισμό αφαιρούνται οι θέσεις που καλύπτονται με μόνιμο διορισμό

2. Η μείωση τμημάτων κατόπιν των εντολών του Υπουργείου, ΠΔΕ και ΔΔΕ δημιουργεί πολλές λειτουργικές υπεραριθμίες.

Οι μόνιμοι διορισμοί στη Δευτεροβάθμια υπερκαλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες σε πολλές περιπτώσεις.

Η νέα μείωση των τμημάτων μέσα στον Αύγουστο και ο υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων με τα νέα δεδομένα (χωρίς να υπολογίζονται οι νέες εγγραφές του Σεπτεμβρίου και οι παραπεμπόμενοι μαθητές) έχει δημιουργήσει πολλές λειτουργικές υπεραριθμίες.

Συνέπεια των παραπάνω θα είναι η μείωση των δηλωθέντων λειτουργικών κενών από τις ΔΔΕ και ΠΔΕ για την Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Μόνιμοι διορισμοί

Μέχρι σήμερα Τρίτη 20/08 η προθεσμία υποβολής αίτησης – δήλωσης περιοχών. Η ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται αύριο Τετάρτη 21/08.

Πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αν έχουν ή όχι δικαίωμα απόσπασης από τον πρώτο χρόνο και θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης (άρθρα 17, 18 του Ν.5128/2024. Αναφέρεται και όλο το νομοθετικό πλαίσιο, όπως το άρθρο 13 του ΠΔ50/96 για τις ειδικές κατηγορίες).

Αποσπάσεις

Το ΚΥΣΔΕ θα εξετάσεις αιτήσεις αποσπάσεων ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ, ενστάσεις, επανεξετάσεις, την ερχόμενη εβδομάδα, είτε στις 26 είτε στις 27 Αυγούστου.

Εκκρεμείς Αποφάσεις

Καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Υπουργός θα πρέπει έγκαιρα (σε κάθε περίπτωση πριν τις 30 Αυγούστου) να υπογράψει τις αποφάσεις για τις οποίες τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αποφανθεί σχετικά, όπως μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις.

του αιρετού μέλους του ΚΥΣΔΕ

Θοδωρή Κατσωνόπουλου
https://e-wall.net/66363/enimerosi-gia-tin-a-fasi-proslipsis-anapliroton-monimous-diorismous-kai-apospaseis-stin-ekpaidefsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου