Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ανεξασφάλιστες Πιστώσεις & Καταστρατήγηση του Πίνακα Αναπληρωτών: Αποκλεισμός από Προσλήψεις στα Ευρωπαϊκά Σχολεία και τα Μειονοτικά της Ροδόπης
Καταστρατήγηση του Πίνακα Υποψηφίων Αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας

Στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Α' Φάσης, το Υπουργείο Παιδείας απέκλεισε τα Ευρωπαϊκά Σχολεία και τα μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης, παρότι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να τα επιλέξουν. Η αιτία αποδίδεται στην έλλειψη εξασφάλισης πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η απόφαση αυτή προκαλεί καταστρατήγηση του πίνακα υποψηφίων, καθώς οι θέσεις δεν θα είναι διαθέσιμες στις επιλογές της Α' Φάσης. Η ευθύνη για αυτήν την έλλειψη συντονισμού βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις έγκαιρα.

Νέος Διαδραστικός Χάρτης για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. σε Όλη την Ελλάδα

Του ΜΑΚΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καμία πρόσληψη στα «Ευρωπαϊκά Σχολεία» και καταστρατήγηση του πίνακα

Στις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Α’ Φάσης, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 23 Αυγούστου, δεν συμπεριλήφθηκαν οι πιστώσεις που αφορούν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας. Ωστόσο, με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ οι υποψήφιοι αναπληρωτές συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα συγκεκριμένα σχολεία ως επιλογή προτίμησης.

Η αιτιολόγηση της μη πρόσληψης, σ’ αυτές τις σχολικές μονάδες, από τους αρμόδιους φορείς είναι ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα, δήλωσαν ότι το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας δεν θα αναρτηθούν με τα υπόλοιπα κενά στις 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι συνάδελφοι της Α’ Φάσης που επιθυμούν.

Με βάση τα παραπάνω η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ έχει την ευθύνη για τη μη έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και της καταστρατήγησης του πίνακα των υποψηφίων, καθώς, δεν θα δοθεί η δυνατότητα στις δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων.
https://e-wall.net/?p=67186

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου