Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Υπεράσπιση Δικαιωμάτων και Εργασιακής Δικαιοσύνης
Το ενημερωτικό σημείωμα της ΔΑΚΕ για την 41η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας στις 26 Αυγούστου 2024, παρέχει μία εικόνα των θεμάτων που συζητήθηκαν και των αποφάσεων που ελήφθησαν στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό συμβούλιο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τις τοποθετήσεις προϊσταμένων σε νηπιαγωγεία, την εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, και τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου.

Συμπλήρωση Ωραρίου Ειδικοτήτων (Θέμα 1ο)

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τη συμπλήρωση ωραρίου για τις ειδικότητες ΠΕ06 (Αγγλικών), ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) και ΠΕ86 (Πληροφορικής) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αρνητική ψήφος των αιρετών της ΔΑΚΕ βασίστηκε στη θέση τους για την ανάγκη εξομοίωσης του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εκείνο των συναδέλφων τους στη Δευτεροβάθμια. Αυτό αποτυπώνει μία σταθερή αντιπαράθεση αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες και τον φόρτο εργασίας των εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες, με την ΔΑΚΕ να εστιάζει στη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων και ωρών εργασίας.

Τοποθετήσεις Προϊσταμένων σε Νηπιαγωγεία (Θέματα 2ο & 3ο)

Τα θέματα 2 και 3 αφορούσαν τις τοποθετήσεις προϊσταμένων σε μονοθέσια και διθέσια ή μεγαλύτερα νηπιαγωγεία αντίστοιχα. Εδώ, η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από τη συναίνεση και την ομοφωνία των συμμετεχόντων στο ΠΥΣΠΕ, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή και την εφαρμογή κριτηρίων όπως η αρχαιότητα και οι επιθυμίες των εκπαιδευτικών. Αυτή η προσέγγιση υποδεικνύει μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία, προσανατολισμένη στη διατήρηση της ηρεμίας και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών (Θέμα 4ο)

Η εξέταση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των μόνιμων εκπαιδευτικών αποτελεί ένα άλλο σημαντικό θέμα. Η ομόφωνη αναγνώριση της συνάφειας, όπως παρουσιάζεται, υποδηλώνει τη διάθεση του συμβουλίου να υποστηρίξει την επαγγελματική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Η ΔΑΚΕ, μέσα από την πάγια θέση της υπέρ της ενίσχυσης των συναδέλφων, φαίνεται να αναγνωρίζει την αξία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και της απόκτησης πρόσθετων προσόντων.

Άδειες Άσκησης Ιδιωτικού Έργου (Θέμα 5ο)

Τέλος, οι άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου εγκρίθηκαν ομόφωνα. Αυτό αποδεικνύει την αναγνώριση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να ασκούν ιδιωτικό έργο, εφόσον αυτό δεν επηρεάζει τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις. Η απόφαση αυτή ενισχύει την ευελιξία των εκπαιδευτικών να αναζητούν επιπλέον πηγές εισοδήματος, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα – Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων
https://e-wall.net/?p=66922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου