Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Κέντρα Μελέτης: Συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυτρίβη και τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη – Η απάντηση του κ. Καλλιάνου στην Ομοσπονδία

Κέντρα Μελέτης: Συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυτρίβη και τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη – Η απάντηση του κ. Καλλιάνου στην Ομοσπονδία
Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυτρίβη ζήτησε η αναβληθείσα συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ για τα Κέντρα Μελέτης να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27/8 με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Συνηγόρου του Πολίτη. Θεωρούμε σημαντική την άμεση ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μετά την ανάδειξη του ζητήματος με αφορμή το Κέντρο Μελέτης του Βουλευτή της ΝΔ κ. Καλλιάνου.
Η ΟΙΕΛΕ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις της για την αδειοδότηση και λειτουργία των χώρων, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το προσοντολόγιο των εκπαιδευτικών και τις εργασιακές τους σχέσεις.
Η απάντηση του κ. Καλλιάνου στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Η Ομοσπονδία μας έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον κ. Καλλιάνο στην σημερινή μας ανακοίνωση. Είναι θετικό ότι στην απάντηση αυτή τονίζεται η ανάγκη για την ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, για την διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών υγείας και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους, για καλές αμοιβές για τους εκπαιδευτικούς, πάνω ακόμη και από το παρόν πλαίσιο για τους συναδέλφους σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

“Σε όσα αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της, απαντώ τα ακόλουθα:
- Ως Βουλευτής και ως εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει ρύθμιση για το χώρο των Κέντρων Μελέτης. Εδώ, λοιπόν, είμαστε σύμφωνοι με την Ομοσπονδία και πιστεύω ότι όλοι εμείς που αγαπούμε την εκπαίδευση και θέλουμε να παρέχονται καλές, ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ευνοούμαστε από την ύπαρξη πλαισίου που θα απομακρύνει και όσους κακούς επαγγελματίες νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό.
- Ο χώρος που έχουμε φτιάξει με τους συνεργάτες μου είναι σύμφωνος (και με το παραπάνω) με τις προδιαγραφές που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης. Οι αίθουσες είναι άνετες με επαρκή αερισμό και φωτισμό, υπάρχει χώρος προαυλισμού, στατική επάρκεια, πυροσβεστική ασφάλεια. Επομένως, είμαστε έτοιμοι για έλεγχο από τον ΕΟΠΠΕΠ ή οποιαδήποτε αρμόδια αρχή.
- Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών είναι υψηλότερες από αυτές που θέτει το πλαίσιο για τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Επομένως, δεν στέκει η κατηγορία ότι είχα την πρόθεση να πληρώσω τους εκπαιδευτικούς χαμηλότερα από όσο προβλέπει ο νόμος για τους συναδέλφους της μη τυπικής εκπαίδευσης. Ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για το έργο των συναδέλφων μου και γνωρίζω ότι πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες.
- Η σημερινή ατυχής αντιπαράθεση με την ΟΙΕΛΕ ας αποτελέσει εφαλτήριο για την επίλυση του ζητήματος. Η συνάντηση της Ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυτρίβη και τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη θα είναι η απαρχή για την νομοθετική επίλυση του ζητήματος και σε αυτό δεσμεύομαι ότι θα έχω τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά με την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου.
Συνεχίζουμε με αγάπη για την Εκπαίδευση και για τους μικρούς μας μαθητές που είναι το μέλλον της χώρας μας !
Και με χαρά σας ενημερώνω ότι ήδη το Υπουργείο Παιδείας εδώ και αρκετές εβδομάδες επεξεργάζεται το σχετικό σχέδιο ρύθμισης των Κέντρων Μελέτης.”
https://e-wall.net/66521/kentra-meletis-synantisi-tis-oiele-me-tin-yfypourgo-paideias-k-lytrivi-kai-ti-symmetochi-tou-synigorou-tou-politi-i-apantisi-tou-k-kallianou-stin-omospondia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου