Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Άμεση Διευθέτηση 5 Εκκρεμοτήτων για την Αποφυγή Ταλαιπωρίας Εκπαιδευτικών πριν την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς
Η επιστολή προς το ΥΠΑΙΘΑ τονίζει την ανάγκη για άμεση διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν τις μετατάξεις, αποσπάσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, με στόχο την αποφυγή ταλαιπωρίας των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με συγκεκριμένες προτάσεις, η επιστολή ζητά από το Υπουργείο να εκδώσει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις και να προβεί σε ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς σε οικονομικό, οικογενειακό και υγειονομικό επίπεδο.

Ασαφές το πλαίσιο για την υποχρεωτική επιμόρφωση παιδαγωγικής επάρκειας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Επιστολή προς το ΥΠΑΙΘΑ ζητώντας απ' τους αρμόδιους στο Υπουργείο να διευθετήσουν άμεσα κάποια θέματα, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου

Παραθέτω σημεία της επιστολής με θέμα «Ζητήματα προς άμεση διευθέτηση».

Με δεδομένο ότι στις 2 Σεπτεμβρίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους, είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραφούν και να εκδοθούν αποφάσεις που είναι σε εκκρεμότητα, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 30/08.

Αυτό θα εξυπηρετούσε τόσο τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για οικονομικούς, οικογενειακούς λόγους, αλλά και λόγους υγείας σε κάποιες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το ΚΥΣΔΕ έχει γνωμοδοτήσει θετικά από τις 7 Αυγούστου 2024, αλλά και σε προγενέστερες συνεδριάσεις του εντός του Ιουλίου (12 και 17/07) επί αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται η υπογραφή των σχετικών αποφάσεων (αφορά κυρίως μετατάξεις σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία).

2. Το ΚΥΣΔΕ έχει επίσης γνωμοδοτήσει στις 26/08/2024 επί νέων αιτήσεων/ενστάσεων/επανεξετάσεων/τροποποιήσεων/ανακλήσεων απόσπασης ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΕΑΕ. Εκκρεμούν επίσης και αποφάσεις αποσπάσεων σε φορείς/υπηρεσίες.

3. Αναφορικά με την υπ. αριθμ. 94121/Ε2/21-08-2024 εγκύκλιο, όπου δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων απόσπασης από

28 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου μέσω ΟΠΣΥΔ, το Υπουργείο πρέπει να μεριμνήσει για τη διευκόλυνση αυτών των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στις περιοχές και στα σχολεία τους στις 11/09.

Να δοθεί η δυνατότητα, μέσω οδηγίας προς τις ΔΔΕ, οι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται απόσπαση, να παρουσιάζονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στον τόπο κατοικίας τους, μέχρι την έκδοση της απόφασης απόσπασης.

4. Σχετικά με το ζήτημα της τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά (και όχι μόνο) είναι σημαντικό να ακολουθούν όλα τα ΠΥΣΔΕ ενιαίο χρονοδιάγραμμα.

5. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοθέτη (άρθρο 17 του Ν. 5128/2024) επιβάλλεται να ισχύσουν για όλους τους νεοδιόριστους, όχι μόνο για αυτούς του 2024 και του 2023, δηλ είναι δίκαιο να ισχύσει η αναδρομικότητα με σχετική ρύθμιση από το ΥΠΑΙΘΑ.

Προφανώς το θέμα είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, καθώς έχει ήδη αναδειχθεί ποικιλοτρόπως.
https://e-wall.net/?p=67190

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου