Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Σκέψεις για Αύξηση Ωρών Φυσικής Αγωγής και Επιστροφή Αθλητικών Σχολείων
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας επικεντρώνεται στην ενίσχυση της φυσικής αγωγής στα σχολεία, με στόχο την καταπολέμηση της μειωμένης φυσικής δραστηριότητας των παιδιών μετά την πανδημία και τις καραντίνες.

Με άρθρο της η Καθημερινή αναφέρει τα έξεις:

Ακολουθούν τα βασικά σημεία του σχεδίου:

Αύξηση Ωρών Φυσικής Αγωγής

- Νηπιαγωγεία: Η φυσική αγωγή εισάγεται στα νηπιαγωγεία με τρεις ώρες την εβδομάδα.

- Δημοτικά Σχολεία: Σήμερα οι πρώτες τέσσερις τάξεις έχουν τρεις ώρες την εβδομάδα και οι δύο τελευταίες δύο ώρες. Προτείνεται είτε ένα επιπλέον δίωρο στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος είτε μία ώρα στον όμιλο φυσικής αγωγής.

- Γυμνάσια: Οι ώρες φυσικής αγωγής θα αυξηθούν κατά μία την εβδομάδα. Επίσης, θα οργανώνεται δίωρο σχολικού αθλητισμού, προαιρετικό για τους μαθητές.

- Λύκεια: Προτείνεται δίωρο σχολικού αθλητισμού, προαιρετικό για τους μαθητές.

Επιστροφή Αθλητικών Σχολείων

- Δημιουργία Αθλητικών Σχολείων: Προτείνεται η ίδρυση ενός αθλητικού γυμνασίου και λυκείου σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της προετοιμασίας, θα λειτουργήσουν πιλοτικά δύο αθλητικά γυμνάσια κοντά στο ΟΑΚΑ και στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.

- Κριτήρια Εισαγωγής: Η επιλογή των μαθητών θα βασίζεται στις αθλητικές επιδόσεις και τις σχολικές επιδόσεις τους. Οι αθλητικές ομοσπονδίες θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο στην επιλογή μαθητών και αθλημάτων.

- Στόχος: Η τόνωση του σχολικού αθλητισμού και η παροχή κινήτρων για τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες.

- Υποδομές και Υποστήριξη: Ομοσπονδιακοί προπονητές θα βοηθούν στην προπόνηση των μαθητών και οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Προσλήψεις Γυμναστών

- Για την αύξηση των ωρών φυσικής αγωγής και τη λειτουργία των αθλητικών σχολείων, θα προσληφθούν επιπλέον γυμναστές. Οι ώρες φυσικής αγωγής στα νηπιαγωγεία θα ανατεθούν σε γυμναστές.

 

https://e-wall.net/62908/pe11-analogia-diorismon-11-pithani-systasi-neon-organikon-theseon-kai-afxisi-oron-kata-1-ora-sta-orologia-programmata-anakoinosi-tis-penafa/
https://e-wall.net/?p=65067

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου