Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης: Επόμενα Βήματα και Νέες Υπηρεσίες στο Gov.gr Wallet
Η στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης συνεχίζει να εξελίσσεται με νέες δράσεις και καινοτομίες. Πρόσφατα, ενσωματώθηκε η δυνατότητα για έκδοση ασφαλιστήριων συμβολαίων αυτοκινήτων μέσω του Gov.gr Wallet, η οποία ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο στόχος είναι η κατάργηση των 10 πιο δημοφιλών πιστοποιητικών, ξεκινώντας με τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται με άλλους φορείς για την πλήρη ψηφιοποίηση αυτών των διαδικασιών, με στόχο την υλοποίηση εντός του 2024.

Παράλληλα, νέες υπηρεσίες όπως η καταχώριση των ακινήτων στο Gov.gr Wallet θα παρουσιαστούν σύντομα, ενώ προχωρά και η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης με το πρότζεκτ e-justice. Η ψηφιοποίηση των δικαστικών εγγράφων και η λειτουργία απομακρυσμένης εξέτασης μαρτύρων αποτελούν βασικούς άξονες της επόμενης φάσης του μετασχηματισμού.

Επίσης, οι επενδύσεις σε data centers στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη, με την προοπτική να καταστεί η χώρα κόμβος για την αποθήκευση και διαχείριση δεδομένων. Οι προκλήσεις παραμένουν, αλλά η πρόοδος είναι συνεχής, με τις νέες τεχνολογικές υποδομές να βελτιώνουν τη σχέση ποιότητας-τιμής στις τηλεπικοινωνίες και να ενισχύουν την ψηφιακή μετάβαση της χώρας.

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων
https://e-wall.net/?p=66206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου