Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Τα 10 βήματα της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών 2024-2025
Η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2024-2025 περιλαμβάνει τα εξής 10 βήματα:

- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών: Οι αναπληρωτές ενημερώνονται για την πρόσληψή τους.

- Εισαγωγή διαθέσιμων σχολικών μονάδων στον ΟΠΣΥΔ: Κάθε Διεύθυνση εκπαίδευσης καταχωρίζει στον ΟΠΣΥΔ τις σχολικές μονάδες που είναι διαθέσιμες για δήλωση προτίμησης από τους αναπληρωτές (την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των προσλήψεων).

- Δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων από τους αναπληρωτές: Οι προσληφθέντες αναπληρωτές εισέρχονται στον ΟΠΣΥΔ και υποβάλλουν τις προτιμήσεις τους την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των προσλήψεων.

- Ενημέρωση για την τοποθέτηση σε σχολική μονάδα: Οι αναπληρωτές ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος (sms) για τη σχολική μονάδα στην οποία τοποθετήθηκαν, εντός 3 εργάσιμων ημερών από την πρόσληψή τους.

- Παρουσίαση στη σχολική μονάδα και ανάληψη υπηρεσίας: Οι αναπληρωτές παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία, σύμφωνα με την ημερομηνία που αναφέρεται στο ΦΕΚ πρόσληψης.

- Κατάθεση απαραίτητων δικαιολογητικών στη σχολική μονάδα: Οι αναπληρωτές καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη σχολική τους μονάδα.

- Δήλωση ανάληψης υπηρεσίας στο Myschool: Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών στο σύστημα Myschool.

- Σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας: Η ανάληψη υπηρεσίας συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «anaplirotes.gov.gr». Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας.

- Καταχώριση στοιχείων και αποδοχή ψηφιακής σύμβασης εργασίας: Οι αναπληρωτές εισέρχονται στην εφαρμογή «anaplirotes.gov.gr» και καταχωρίζουν τα απαιτούμενα στοιχεία, αποδεχόμενοι ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας τους.

- Λήψη αντιγράφου σύμβασης εργασίας: Οι αναπληρωτές μπορούν να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf) μέσω της εφαρμογής (https://anaplirotes.gov.gr/).
https://e-wall.net/66179/ta-10-vimata-tis-diadikasias-proslipsis-anapliroton-2024-2025/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου