Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μέτρα προστασίας της υγείας των υπαλλήλων του Δημοσίου που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους
Εγκύκλιος για την Προστασία Υγείας Υπαλλήλων σε Εξωτερικούς Χώρους

Σχετ.:

Το έγγραφο

1. Η από 12/8/2024 ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ((https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/ygieinh-periballontos/prostasia-poiothtas-aera/3005-systaseis-gia-thn-atmosfairikh-rypansh))

2. Η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 69/236/οικ.13929/24-8-2023, ΑΔΑ: ΨΜΦ046ΜΤΛ6-ΗΜΣ, εγκύκλιος της Υπηρεσίας μας

3. Η αρ. ΔΥΓ2/ΓΠ οικ. 3191/14-1-2014, ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1, εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

Σε συνέχεια της ανωτέρω αναφερόμενης ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας, σήμερα 12/8/2024, υπενθυμίζονται οι οδηγίες της αρ. 2 σχετικής εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας.

 Ενέργειες για τις Υπηρεσίες Προσωπικού:

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες Προσωπικού παρακαλούνται να εφαρμόσουν τα εξής μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους:

- Ενημέρωση Υπαλλήλων: Οι Υπηρεσίες Προσωπικού πρέπει να ενημερώσουν όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, για την κατάσταση της ποιότητας του αέρα και τους πιθανούς κινδύνους.

- Μέτρα Προστασίας: Σύμφωνα με την αρ. 3 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, οι Υπηρεσίες Προσωπικού πρέπει να μεριμνήσουν για τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε περιοχές με επιβαρυμένη ποιότητα αέρα.

- Ευέλικτο Ωράριο: Εξετάστε τη δυνατότητα εφαρμογής ευέλικτου ωραρίου για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, ώστε να αποφεύγεται η εργασία κατά τις ώρες αιχμής της ρύπανσης.

 Οδηγίες για Υπαλλήλους Ο.Τ.Α.:

Για τους υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι οδηγίες θα παρέχονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Εξυπηρέτηση Πολιτών:

Δεδομένου του μειωμένου προσωπικού λόγω καλοκαιρινών αδειών, οι Υπηρεσίες Προσωπικού πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Σε περίπτωση ακυρωμένων ραντεβού λόγω των πυρκαγιών, θα πρέπει να προγραμματιστούν νέα ραντεβού με προτεραιότητα.

Κοινοποίηση Εγκυκλίου:

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού πρέπει να κοινοποιήσουν αυτή την εγκύκλιο σε όλους τους υπαλλήλους και τους φορείς που εποπτεύουν. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις πρέπει να κοινοποιήσουν άμεσα την εγκύκλιο στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού αρμοδιότητάς τους.

Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ((http://www.ypes.gr)), στην ενότητα «Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό».

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΑΚΗΣ
https://e-wall.net/65938/metra-prostasias-tis-ygeias-ton-ypallilon-tou-dimosiou-pou-ergazontai-se-exoterikous-chorous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου