Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Τελευταίες Εξελίξεις για Διορισμούς και Προσλήψεις Αναπληρωτών 2024-25
Καθώς πλησιάζει η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25, οι διαδικασίες διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθεί μία ανάλυση για το τι αναμένουμε στο προσεχές διάστημα, με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες:

Ολοκλήρωση διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο Αναπληρωτών Διορισθέντων (ΜΑΔ)

Για τους διορισθέντες, η διαδικασία εγγραφής στο ΜΑΔ έχει πλέον ολοκληρωθεί. Αυτή η εγγραφή είναι απαραίτητη για την καταγραφή και τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Έκδοση πρόσκλησης διορισμού για 2ΓΕ/2023 και ειδικότητες

Αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες η έκδοση της πρόσκλησης διορισμού για το διαγωνισμό 2ΓΕ/2023 και τις σχετικές ειδικότητες. Αυτή η πρόσκληση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού και θα δώσει τη δυνατότητα στους επιτυχόντες να ενημερωθούν για την οριστική τοποθέτησή τους. Στη συνέχεια, για τους μόνιμους, θα δοθεί το διάστημα στο οποίο μπορούν να γίνονται ορκωμοσίες και ανάληψη υπηρεσίας. Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση κωλύματος μπορεί να δοθεί παράταση ορκωμοσίας μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2025.

Ανάληψη υπηρεσίας και αποσπάσεις

Οι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΔΕ θα αναλάβουν υπηρεσία κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου στα σχολεία που τοποθετούνται. Οι αποσπώμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία στο σχολείο της οργανικής θέσης, και θα αποδεσμευθούν κατά την κρίση του/της διευθυντή/διευθύντριας. Αν έχουν ήδη αναπληρωθεί, η αποδέσμευση θα είναι αυτόματη. Το πιο πιθανό είναι η ορκωμοσία να ξεκινήσει 19 Αυγούστου για τους ήδη διορισθέντες.

Πρόσκληση αναπληρωτών και προβλήματα συστήματος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, λόγω τεχνικού προβλήματος του ΟΠΣΥΔ, με τις δύο αιτήσεις αναπληρωτών να τρέχουν στο ίδιο χρονικό διάστημα, είτε αύριο θα βγει η επόμενη πρόσκληση για αναπληρωτές δευτεροβάθμιας, αλλιώς πάει για Παρασκευή.

Ανακοίνωση διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών

Μετά τη λήξη των προθεσμιών, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των διορισμών. Πρώτα θα ανακοινωθούν οι διορισμοί των μόνιμων εκπαιδευτικών, και στη συνέχεια οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Αυτό γίνεται ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για εσωτερικό έλεγχο και να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις, όπως ο διορισμός και η αναπλήρωση του ίδιου ατόμου.

Σημαντική ειδοποίηση

Όσοι νεοδιόριστοι έχουν ένσημα πριν το 1993, θα πρέπει να προσκομίσουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την καρτέλα ενσήμων τους.
https://e-wall.net/65943/teleftaies-exelixeis-gia-diorismous-kai-proslipseis-anapliroton-2024-25/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου