Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Νέο Εγχειρίδιο Χρήσης του ΟΠΣΥΔ για Υποβολή Αίτησης Τοποθέτησης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών - Σχολικό Έτος 2024-2025
Εισαγωγή στο ΟΠΣΥΔ

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση του προσωπικού στην εκπαίδευση. Το σύστημα περιλαμβάνει πληροφορίες για το προσωπικό, όπως στοιχεία επικοινωνίας, εργασιακή εμπειρία και εκπαίδευση, και επιτρέπει την υποβολή αιτήσεων και δηλώσεων προτίμησης για την τοποθέτηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Διαδικασία Εγγραφής στο ΟΠΣΥΔ

- Εγγραφή στο Σύστημα:

- Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως αναπληρωτές πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο ΟΠΣΥΔ. Η εγγραφή γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΠΣΥΔ, όπου ο εκπαιδευτικός εισάγει τα προσωπικά του στοιχεία και δημιουργεί έναν λογαριασμό.

- Σύνδεση στο Σύστημα:

- Μετά την εγγραφή, οι χρήστες συνδέονται στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης που δημιούργησαν κατά την εγγραφή τους (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης Προτίμησης Περιοχών

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για την τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

- Επιλογή Σχολείων:

- Μετά τη σύνδεση, ο εκπαιδευτικός πρέπει να επιλέξει την επιλογή "Δηλώστε σχολεία" από την αρχική σελίδα του συστήματος.

- Στη σελίδα "Δήλωση σχολείων", ο εκπαιδευτικός επιλέγει τις περιοχές και τα σχολεία στα οποία επιθυμεί να τοποθετηθεί.

- Ηλεκτρονική Υποβολή Δήλωσης:

- Η δήλωση των περιοχών γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΥΔ. Η επιλογή περιοχών είναι υποχρεωτική για όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν σε σχολεία ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Προθεσμίες και Κατηγορίες Εκπαιδευτικών

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αφορά εκπαιδευτικούς διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, και ΠΕ79, καθώς και όσοι επιθυμούν να εργαστούν στα Μουσικά Σχολεία ή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

- Προθεσμία Υποβολής:

- Για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024.

- Για τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ), η προθεσμία είναι από την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024.

Σημεία Προσοχής κατά την Υποβολή Αίτησης

- Ακρίβεια Στοιχείων: Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που καταχωρείτε είναι ακριβή και ενημερωμένα, καθώς τυχόν λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε απόρριψη της αίτησής σας.

- Επιλογή Περιοχών: Επιλέξτε τις περιοχές στις οποίες είστε πρόθυμοι να εργαστείτε, καθώς οι δηλώσεις προτίμησης είναι δεσμευτικές.

Το ΟΠΣΥΔ αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαχείριση του προσωπικού της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και η σωστή χρήση του είναι κρίσιμη για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Εγχειρίδιο υποβολής δικαιολογητικών Νέο

 

https://youtu.be/mEPOY0A0agc

 

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων για το σχολικό έτος 2024-2025.

Καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου ή/ και ως ωρομισθίων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους:

- Για τη Γενική Εκπαίδευση:

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ79, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ της Προκήρυξης 1ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ.

- Για τα Μουσικά Σχολεία:

Οι εκπαιδευτικοί μουσικών ειδικεύσεων του κλάδου ΠΕ79, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ της Προκήρυξης 1ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ.

- Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση:

Οι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ και στους τελικούς επικουρικούς αξιολογικούς πίνακες των Προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ.

Προθεσμία υποβολής από την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024.

Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2024-2025

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η αριθ. πρωτ. 92095/Ε4/9-8-2024 (ΑΔΑ: 6Ζ9Δ46ΝΚΠΔ-0ΨΩ) πρόσκληση των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αντίστοιχα για υποβολή δήλωσης προτιμήσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2024-2025, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13).

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται από την Παρασκευή 9/8 έως και την Τρίτη 20/8/2024.
https://e-wall.net/65822/neo-egcheiridio-chrisis-tou-opsyd-gia-ypovoli-aitisis-topothetisis-anapliroton-ekpaideftikon-scholiko-etos-2024-2025/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου