Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΟΠΣΥΔ / Αναπληρωτές: Τι ισχύει για την απενεργοποίηση της αίτησης και την τροποποίησή της
Στο ΟΠΣΥΔ, η διαδικασία υποβολής και τροποποίησης αίτησης για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να γνωρίζει κάθε υποψήφιος. Σε αντίθεση με την αίτηση στον ΑΣΕΠ, η αίτηση στον ΟΠΣΥΔ έχει διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμούς, ιδιαίτερα όσον αφορά την απενεργοποίησή της και τη δυνατότητα τροποποίησης.

Διάρκεια Ισχύος και Τροποποίηση Αίτησης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ Β΄ 3344), η αίτηση αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού υποβάλλεται μόνο μία φορά ανά ειδικότητα και δομή εκπαίδευσης. Ο υποψήφιος διατηρεί τις εξής δυνατότητες:

- Απενεργοποίηση της αίτησης: Ο εκπαιδευτικός μπορεί να απενεργοποιήσει την αίτησή του οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι η απενεργοποίηση της αίτησης είναι τελεσίδικη, δηλαδή δεν επιτρέπεται η εκ νέου ενεργοποίησή της.

- Τροποποίηση της αίτησης: Η τροποποίηση της αίτησης επιτρέπεται αποκλειστικά για την αφαίρεση περιοχών ή/και λοιπών επιλογών προτίμησης. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου. Η τροποποίηση γίνεται μέσω της πλατφόρμας ΟΠΣΥΔ, από το «ιστορικό αιτήσεων», επιλέγοντας το κουμπί «Προβολή/Επεξεργασία» δίπλα από την αίτηση.

Ειδικές Επισημάνσεις

- Οι δυνατότητες απενεργοποίησης και τροποποίησης ενεργοποιούνται απευθείας από τον υποψήφιο στο ΟΠΣΥΔ, με χρήση των προσωπικών του κωδικών πρόσβασης.

- Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης πρόσληψης, η Διοίκηση διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει προσωρινά τις ανωτέρω δυνατότητες χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των υποψηφίων.

- Κατά το διδακτικό έτος 2024-2025, μπορεί να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4547/2018, με τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να προκηρυχθούν ειδικές προσκλήσεις για κάλυψη κενών σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Στην περίπτωση αυτή, επισημαίνεται ότι μπορούν να δηλωθούν προτιμήσεις ακόμη και για σχολικές μονάδες που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική αίτηση ή που αφαιρέθηκαν κατά την τροποποίηση.

Η αίτηση που δεν υποβάλλεται εντός της προθεσμίας καθιστά τον υποψήφιο μη διαθέσιμο για πρόσληψη, οπότε είναι κρίσιμο οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν στενά τις προθεσμίες και τις δυνατότητες που τους παρέχονται.

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

Αφαίρεση Περιοχών Αίτησης

Εγχειρίδιο Αφαίρεσης Περιοχών Από Αίτηση Αναπληρωτή
https://e-wall.net/?p=65829

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου