Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Χωρίς Σταματημό τα Λάθη στο Υπουργείο Παιδείας: Ζητήματα στις Μετατάξεις και Διορισμούς
Συνεχίζονται τα λάθη στις διαδικασίες μετατάξεων και διορισμών εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς. Η απουσία σχεδιασμού και η βιασύνη για ολοκλήρωση των διαδικασιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς εντείνουν τα προβλήματα. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θεωρείται υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή.

Του Θοδωρή Κατσωνόπουλου 

ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετατάξεις εκπαιδευτικών

Λάθη - Εκκρεμότητες

Κατόπιν ελέγχου και επισημάνσεων μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις τελευταίες συνεδριάσεις (1 και 7 Αυγούστου) εντοπίστηκαν τα εξής:

1. Λάθος σε ότι αφορά τη δήλωση της μουσικής ειδίκευσης σε μια αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού ΠΕ79 Α/θμιας Εκπαίδευσης για Μουσικό Σχολείο. Το θέμα, όπως ήταν λογικό, συναποφασίστηκε να αναπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή Μουσικής Παιδείας. Αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής, η οποία πρέπει να διαβιβαστεί στο ΚΥΣΔΕ άμεσα (για ευνόητους λόγους) και το αργότερο, με βάση τον νόμο, μέσα σε 15 ημέρες.

2. Λάθος στη μετάταξη εκπαιδευτικού Α/θμιας κλάδου ΠΕ05 στον ίδιο κλάδο, καθώς η αίτηση αφορούσε σε διαφορετικό κλάδο (ΠΕ02) στην ίδια περιοχή ομως όπου υπήρχαν αρκετά κενά. Επομένως, τα βήματα που πρέπει να γίνουν τώρα, καθαρά τυπικά, αλλά πρέπει να γίνουν άμεσα, είναι: α)Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ για την αποδέσμευση, διόρθωση στον κλάδο μετάταξης, β) Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ για την έγκριση , Γ) Υπουργική Απόφαση για ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας.

Όλα τα παραπάνω τυπικά είναι απαραίτητο να γίνουν με fast track διαδικασίες.

3. Αναμένεται η Υπουργική Απόφαση για τις μετατάξεις για τις οποίες τα Συμβούλια ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους. Αυτές αφορούν σε 5 μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμιας κλάδου ΠΕ91.02 σε Καλλιτεχνικά Σχολεία και 2 μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμιας, 1 ΠΕ79 και ΠΕ91.01, σε Μουσικά Σχολεία.

Και στους διορισμούς τα λάθη είναι καθημερινό πια φαινόμενο. Λάθη που επηρεάζουν και αναστατώνουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες. Αυτά συμβαίνουν όταν το "επιτελικό - ψηφιακό" Υπουργείο μας αποφασίζει και καλώς αποφασίζει και επικοινωνεί τους 10.000 διορισμούς (αίτημα μας οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί), ΟΜΩΣ χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη, χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες ενέργειες στον σωστό χρόνο. ΟΛΑ την τελευταία στιγμή, με προχειρότητα και όπως είναι φυσικό, βιαστικά , για να είναι όλα στην ώρα τους και να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά στο Υπουργείο ότι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές είναι στη θέση τους πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Η κυρία και βασική ευθύνη για τα συνεχόμενα λάθη βαρύνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όχι τους υπαλλήλους.

Ας ελπίσουμε, από δω και στο εξής, ενόψει της έκδοσης των οριστικών πινάκων της 2ΓΕ/2023 και της πρόσκλησης διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση και όσους υπολείπονται στην ΕΑΕ, να μην δούμε αλλά σοβαρά λάθη και να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έγκαιρα.

Ενημέρωση του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ

Θοδωρή Κατσωνόπουλου ΣΥΝΕΚ
https://e-wall.net/65602/choris-stamatimo-ta-lathi-sto-ypourgeio-paideias-zitimata-stis-metataxeis-kai-diorismous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου