Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Παράλληλη Στήριξη: Το ΥΠΑΙΘΑ ενέκρινε τα κενά που το ίδιο είχε περικόψει νωρίτερα
Παράλληλη Στήριξη και περικοπές

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού, Θρησκευμάτων και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘΑ) με αριθμό Ε.Π. 12101/Δ3/13-08-2024, εγκρίθηκαν τελικά όλα τα αιτήματα της Α' φάσης σχολείων που αφορούν την παροχή Παράλληλης Στήριξης από εκπαιδευτικό σε μαθητές. Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο ΠΑΣΥΔΕΕΑ, Γιώργο Σταματάκο.

Διαβάζοντας αυτήν τη είδηση, χωρίς να ξέρει κανείς την πραγματική κατάσταση ενδεχομένως να τη θεωρήσει ως μια θετική εξέλιξη και να υποθέσει ότι όλα τα παιδιά με διάγνωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών θα δεχθούν τελικά την εξειδικευμένη υποστήριξη που έχουν ανάγκη. Μόνο που δυστυχώς καθόλου έτσι δεν έχουν τα πράγματα, καθώς το υπουργείο ήδη έχει φροντίσει, ώστε να μη δηλωθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες των διευθύνσεων για την Α φάση, αλλά να εφαρμοστεί κόφτης και να δηλώνεται ένα κενό ανά τμήμα. Μιλάμε για διόλου ευκαταφρόνητες περικοπές φυσικά, καθώς υπάρχουν πολλά σχολικά τμήματα με 2 και 3 διαγνώσεις για πλήρη παράλληλη στήριξη για τα οποία δηλώθηκε 1 κενό! Δηλαδή υπάρχει διεύθυνση εκπαίδευσης με πραγματικά κενά παράλληλης κοντά στα 1300 η οποία έχει αναγκαστικά δηλώσει μόνο 800(λόγω κόφτη) και τώρα μας ενημερώνουν ότι (ζήτω)εγκρίθηκαν όλα τα ήδη περικομμένα κενά. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς και μάλιστα η έγκριση των πετσοκομμένων κενών σε τελική ανάλυση δεν εγγυάται την κάλυψή τους. Αυτό θα φανεί όταν βγει η Α φάση και δούμε το πραγματικό ποσοστό κάλυψης έστω επί των πλασματικών κενών. Φυσικά η κατάσταση είναι το ίδιο ανησυχητική και σε ότι αφορά την γενική αγωγή.

https://e-wall.net/65971/katargisi-sygchonefseon-tmimaton-tora-kai-yperaspisi-morfotikon-dikaiomaton/

Το ΥΠΑΙΘΑ, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής της εξοικονόμησης, έχει ήδη επιδοθεί σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών τμημάτων, σε πρωτοφανή βαθμό που δεν έχει προηγούμενο. Αυτές οι περικοπές εν μέσω καλοκαιριού με ευαγγέλιο την εγκύκλιο του Γεν.Γραμματέα, έφεραν έντονη ανησυχία και αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αριθμοί μαθητών ανά τάξη θα φτάσουν τους 26 και 27 μαθητές(κάτι παντελώς παράνομο φυσικά), ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι αίθουσες (κοντέινερ) είναι προσαρμοσμένες για πολύ μικρότερα σύνολα, με τη χωρητικότητα να φτάνει στους 17 με 18 μαθητές.

Συνοψίζοντας, η πρόσφατη ανακοίνωση για την έγκριση των αιτημάτων παράλληλης στήριξης δεν προσφέρει κάτι νέο, απλά μοιάζει σαν μια επικοινωνιακή ντουφεκιά στον αέρα, ο οργασμός περικοπών εξακολουθεί να προβληματίζει και η κατάσταση αναμένεται εκρηκτική από Σεπτέμβριο...

https://e-wall.net/66018/vgike-i-prosklisi-anapliroton-2024-2025-aitiseis-16-21-8/

https://e-wall.net/65643/a-fasi-leitourgika-kena-anapliroton-ekpaideftikon-protovathmias-2024-2025/

https://e-wall.net/65752/ekkatharismenoi-oristikoi-pinakes-diorismon-kai-proslipseon-anapliroton-enimerosi-kai-simantikes-episimanseis/
https://e-wall.net/66078/to-ypaitha-enekrine-ta-kena-pou-to-idio-eiche-perikopsei-noritera-gia-tin-parallili-stirixi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου