Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.Π.ΑΙ.Θ.Α. 4 Σεπτεμβρίου 2024  / Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.Π.ΑΙ.Θ.Α. 4 Σεπτεμβρίου 2024  

Ύστερα από την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024  μεταξύ των τριών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.,Ο.Λ.Μ.Ε.,Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για  τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να προβούν σε κοινές ενέργειες με παραστάσεις διαμαρτυρίας,  συνεντεύξεις τύπου, επιστολές κ.λπ.. 

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ανέδειξαν και συζήτησαν την αντιπαιδαγωγική διάσταση των τμημάτων που απαρτίζονται από 25 μαθητές στο νηπιαγωγείο - δημοτικό  και στο γυμνάσιο -λύκειο από 26 -28 μαθητές. 

Επίσης συζητήθηκε το επίκαιρο και ντροπιαστικό θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών στα νησιά αλλά και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που  τέθηκε είναι και οι μισθοί των εκπαιδευτικών και δει των αναπληρωτών που με τα  ελάχιστα χρήματα που λαμβάνουν από το ταμείο ανεργίας καλούνται να παρουσιαστούν 

σε άλλο τόπο εκτός κατοικίας τους και με πρώτο μισθό αρχές Οκτωβρίου, το ίδιο συμβαίνει και με τους νεοδιόριστους συνάδελφους. 

Ομόφωνα αποφασίστηκε να προβούν σε κοινή κινητοποίηση την Τέταρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ / Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ                       ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ ΑΝΝΑ
https://e-wall.net/?p=67507

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου