Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Διοργάνωση δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Η 10η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να οργανώσουν δράσεις προαγωγής της ψυχικής ευεξίας των μαθητών από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024.

Βασικά σημεία της εγκυκλίου:

- Δράσεις ευαισθητοποίησης: Οι σχολικές μονάδες μπορούν να αφιερώσουν έως και 4 διδακτικές ώρες για δραστηριότητες που στοχεύουν στην κοινωνική και συναισθηματική ευεξία. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν εικαστικές, μουσικές δημιουργίες, αθλητικές εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια, κ.ά.

- Παρουσίαση αποτελεσμάτων: Οι σχολικές μονάδες μπορούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για την παρουσίαση των δράσεων στην ευρύτερη σχολική και τοπική κοινότητα.

- Αποστολή υλικού: Προαιρετικά, οι σχολικές μονάδες μπορούν να αποστείλουν υλικό από τις δράσεις αυτές σε ψηφιακή μορφή στο Υπουργείο έως τις 18 Νοεμβρίου 2024.

- Χρήσιμοι ιστότοποι: Παρέχονται σύνδεσμοι με πόρους όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, η Unesco και άλλοι ευρωπαϊκοί φορείς που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας των μαθητών, με τη συμμετοχή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο Εκπαιδευτικό

Η Εγκύκλιος

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2024

Έντυπο αποστολής υλικού - Ημέρα ΨΥ 2024
https://e-wall.net/?p=70658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου