Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024



Κυρία Μακρή μας ξεχάσατε; Τάξατε και δεν πράξατε ως προς τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών!
Αποκλεισμός Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών από τις Μεταθέσεις: Η Υπόσχεση που Δεν Τηρήθηκε από την Κυρία Μακρή


Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της κ. Μακρή στη Βουλή, οι εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών παραμένουν αποκλεισμένοι από τις μεταθέσεις, σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ είχε αναγνωριστεί η αδικία στις μεταθέσεις και υπήρξαν υποσχέσεις για αποκατάσταση, οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την επιλεκτική μεταχείριση, ευνοώντας κυρίως τους νεοδιορισθέντες μετά το 2023. Οι εκπαιδευτικοί με σοβαρές οικογενειακές ανάγκες, που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες, εκφράζουν την απογοήτευσή τους, τονίζοντας την κοινωνική και ηθική διάσταση του ζητήματος.


Κυρία Μακρή μας ξεχάσατε;;;;


Τάξατε και δεν πράξατε ως προς τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών


ειδικών κατηγοριών!


Παρά τις εξαγγελλίες και της δεσμεύσεις της κ. Μακρή από την έδρα της Βουλής ότι θα αποκατασταθεί η αδικία σχετικά με τις μεταθέσεις στων ειδικών κατηγοριών, λυπηρή διαπίστωση κατά τη χθεσινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών ο αποκλεισμός των ειδικών κατηγοριών εκπαιδευτικών από το δικαίωμα μετάθεσης και η επιλεκτική και κατάφωρα άδικη παραχώρηση του δικαιώματος αυτού στους λίγους και πρακτικά σε όσους διορίστηκαν από το 2023 και μετά …


Η εγκύκλιος μεταθέσεων δεν αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποκατασταθούν δι΄ αυτής οι άδικες αστοχίες τις οποίες παραδέχτηκε δημοσίως εντός του Κοινοβουλίου η κυρία Μακρή; Άλλωστε δια εγκυκλίου εφευρέθηκε η αδικία και όχι δια του νόμου !


Έχουν γραφτεί πάρα πολλά νομικά επιχειρήματα, όπως και η υπηρεσιακή, η κοινωνική και η ηθική διάσταση του θέματος, αλλά πλέον έχουν εξαντληθεί τα ψυχικά αποθέματα των ανθρώπων που «κουβαλούν» πάνω στις πλάτες τους άλλους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και σοβαρά προβλήματα υγείας, κατάσταση την οποία όποιος δεν ζει δεν είναι ικανός να αξιολογήσει.


Μια τοποθέτηση μόνο ακόμη προς όσους κινούν τα νήματα εντός του Υπουργείου Παιδείας, διοικητικών στελεχών αλλά και εκπαιδευτικών που συνδράμουν στην άσκηση του διοικητικού έργου.


Και τα παιδιά με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και τα παιδιά των πολυτέκνων, και να ξέρετε είναι «πολλά τα τέκνα» που χάρη σε αυτά κρατείται ζωντανή η εκπαίδευση και ανοιχτά τα σχολεία μας, είναι Έλληνες πολίτες και θα έχουν σε λίγο καιρό ή ήδη έχουν πολιτικά δικαιώματα, και είναι ή θα είναι αυτοί οι μελλοντικοί ψηφοφόροι που θα μας κρίνουν και θα μας δικάσουν.

Εκπαιδευτικοί

Επαπειλούμενη Κύηση σε μόνιμες και νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς https://e-wall.net/?p=71442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου