Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024



ΚΜΟΠ: Για Όγδοη Χρονιά στη Μάχη κατά του Εκφοβισμού - Δίπλα σε 40.000 άτομα και 450 Σχολεία με το «Live Without Bullying»!
ΚΜΟΠ: Για Όγδοη Χρονιά στη Μάχη κατά του Εκφοβισμού - Δίπλα σε 40.000 άτομα και 450 Σχολεία με το «Live Without Bullying»!


«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό, είναι στο χέρι σου…». Αυτό είναι το φετινό μήνυμα της πρωτοβουλίας του ΚΜΟΠ, Live Without Bullying, η οποία, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει δωρεάν διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ευαισθητοποίησης. Βασικός του στόχος είναι η καθημερινή ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη σε κάθε παιδί, γονέα και εκπαιδευτικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού.


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα καταγράφει έντονα περιστατικά βίας και εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων, με όλο και μικρότερα σε ηλικία άτομα να συμμετέχουν σε αυτά, αναδεικνύοντας πλέον την μεγάλη ανάγκη δημιουργίας ουσιαστικών μέτρων για την αναγνώριση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.


 


Για τον σκοπό αυτό, το ΚΜΟΠ και η πρωτοβουλία του Live Without Bullying προσφέρουν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά μία ολιστική προσέγγιση, ενδυναμώνοντας με μία σειρά συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.


Πώς το επιτυγχάνει; Με την παροχή άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες που εστιάζουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού:


Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο Εκπαιδευτικό

- Διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη μέχρι να βρούμε μία εξατομικευμένη λύση για το κάθε παιδί

 


Από το 2016, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, εκπαιδευμένοι από το ΚΜΟΠ προσφέρουν άμεσα, ανώνυμα και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς.


Κατεβάστε την εφαρμογή για Android, iOS ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.livewithoutbullying.com.

- Ασύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες στον αθλητισμό

 


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ: Αποτελεσματικές Δεξιότητες Για Εκπαιδευτικούς: Ένα χρήσιμο ασύγχρονο ηλεκτρονικό μάθημα για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα αίτια, την έκφραση και τις επιπτώσεις του εκφοβισμού, καθώς και να εξασκηθούν σε παγκόσμια δοκιμασμένες επιτυχείς μεθόδους που εστιάζουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα. Παρακολουθήστε το δωρεάν εδώ.


 


ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: “Σχολικός εκφοβισμός: Βασικές συμβουλές για γονείς: Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των γονέων, προκειμένου να μάθουν να αναγνωρίζουν, να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και μεθοδικότητα δυσκολίες που προκύπτουν από την οποιαδήποτε εμπλοκή των παιδιών τους σε περιστατικά εκφοβισμού. Παρακολουθήστε το δωρεάν εδώ.


 


ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: «Αναγνώριση και αντιμετώπιση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών στον Αθλητισμό»: Απευθύνεται σε προπονητές-τριες και στελέχη αθλητικών οργανισμών ώστε να αναγνωρίζουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον αθλητισμό, να εφαρμόζουν πρακτικές πρόληψης της βίας στους αθλητικούς χώρους και να βελτιώνουν την ψυχολογία της ομάδας τους. Παρακολουθήστε το εδώ.


 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Παιχνίδι με τους μαθητές στην τάξη:»: Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που αναζητούν ένα πρακτικό βοήθημα για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών τους σχετικά με τα είδη και τις συνέπειες του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Παίξτε το παιχνίδι μόνοι σας, είτε μέσα στην τάξη σας εδώ.


 


Με αφορμή τα οκτώ χρόνια λειτουργίας του Live Without Bullying, η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης δηλώνει: «Mε την πρωτοβουλία του Live Without Bullying, στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος, χωρίς εκφοβισμό όπου το κάθε παιδί θα μπορεί να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του»


 


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 40.000 άτομα και 450 σχολεία έχουν επωφεληθεί από τις δράσεις του Live Without Bullying. Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Live Without Bullying καθώς και για το πώς υποστηρίξαμε περισσότερα από 5.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα το σχολικό έτος 2023-2024 στην ετήσια έκθεση εδώ.


Η εκπαίδευση, η υποστήριξη και η ενημέρωση είναι στο χέρι μας. Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε ένα μέλλον όπου κάθε παιδί θα ζει χαρούμενο!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΜΟΠ και το Live Without Bullying, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 210-3637547. https://e-wall.net/?p=71830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου