Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024



Συνάντηση για το Στεγαστικό Ζήτημα της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Θέματα Λειτουργικών Αναγκών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποίησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Γιουτίκα, με κεντρικό θέμα το στεγαστικό ζήτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών. Ο κ. Γιουτίκας δεσμεύτηκε για εξεύρεση κονδυλίων και την εκκίνηση της διαδικασίας μεταστέγασης από το 2025, καθώς και για τη λήψη μέτρων υγιεινής. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οικονομικής αυτονομίας των υπηρεσιών.


Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης 


Το Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησε χθες 14-10-2024 συνάντηση με τον  Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γιουτίκα, με κύριο θέμα συζήτησης το στεγαστικό  ζήτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίσης και τα ζητήματα που αφορούν στην κάλυψη των  λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών μας. 

Η Ένωσή μας εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα των Υπηρεσιών μας και ζήτησε  συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την  επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του χρόνιου προβλήματος στέγασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αλλά και τη συνδρομή των υπηρεσιών της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της Ένωσής μας και μας  διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές του επομένου έτους, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την  εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να εκκινήσει η διαδικασία μεταστέγασης της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  

Παράλληλα δεσμεύτηκε για τη διάθεση εξειδικευμένου συνεργείου που θα  πραγματοποιήσει εκτεταμένη μυοκτονία και απολύμανση σε όλο το κτήριο που στεγάζεται η  Διεύθυνση. 

Θεωρούμε ωστόσο ότι το πιο σημαντικό στοιχείο από τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε η  κοινή θέση ότι οι Υπηρεσίες μας θα πρέπει να αποκτήσουν επιτέλους αυτόνομους  προϋπολογισμούς και οικονομική αυτονομία. 

Στην κατεύθυνση αυτή λάβαμε την υπόσχεση ότι το επόμενο διάστημα θα προταθεί, με  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνάντηση της ΕΝΠΕ με τους αρμόδιους 

Υπουργούς και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, με θέμα την μεταβίβαση  των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στο περιθώριο της Συνάντησης με τον κ. Γιουτίκα,το Δ.Σ. της Ένωσής μας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.  Δερμεντζοπούλου Μελίνα καθώς και με την Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής  Μέριμνας κ. Μπαλλά Καλλιόπη  

Αμφότερες συμφωνήσαν να συνδράμουν στη λήψη των καταλλήλων μέτρων για την  εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης 

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας 

Νεκτάριος Α. Παπαδάκης Παναγιώτης Στεφανόπουλος https://e-wall.net/?p=71371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου