Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024



Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας: Ιδανικός Προορισμός για Σχολικές Επισκέψεις και Εκπαιδευτικές Εκδρομές
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΚΕΡΑΤΕΑ


Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας εκπαιδευτικός, πολιτιστικός φορέας που σκοπό έχει τη διαφύλαξη και την ενίσχυση του Ελληνικού Πολιτισμού, των Τεχνών και των Γραμμάτων και την ευαισθητοποίηση, εκτίμηση και συμμετοχή της διατήρησης της ελληνικής κληρονομίας.

Στηριζόμενο κυρίως στη βιωματική μάθηση το όραμα του Πολιτιστικού Πάρκου είναι να εμπνέει, να ψυχαγωγεί και να εμπλουτίζει τις γνώσεις των ανθρώπων προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, θεατρικών παραστάσεων και άλλων δράσεων.

Μέσα από τις δράσεις του το Πολιτιστικό Πάρκο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην συναισθηματική, ψυχική, κοινωνική και σωματική υγεία και ευεξία, στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και δράσης και στην ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων και του αισθήματος της αλληλεγγύης.

Κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Πάρκο φιλοξενεί στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας περίπου 30.000 επισκέπτες και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα &  παιδικές θεατρικές παραστάσεις για περίπου πάνω από 300 σχολεία, Συλλόγους Γονέως & Κηδεμόνων, Αθλητικούς Συλλόγους, Camp και άλλους Φορείς.

Το 2025 είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το Πολιτιστικό Πάρκο καθώς γιορτάζει δέκα χρόνια ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια και παρόλες τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων κατορθώσαμε, να μάθουμε, να δράσουμε με τόλμη, να ελιχθούμε, να δημιουργήσουμε και να εξελιχθούμε.

ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - "Η Εποχή των Δεινοσαύρων"

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 50'.  Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά συμμετέχουν σε προσομοίωση ανασκαφής  για 20’.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι που εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ / ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ δέχεται επισκέψεις στο χώρο του καθημερινά και παρουσιάζει τις Βιωματικές Εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

- Τρυγοπάτι από τέλη Αυγούστου έως 25/10 στο Πάρκο,


- ΕΛΙΑ - Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές από τέλη Οκτώβρη έως 15/12 στο Πάρκο,


- ΗΕποχή των Δεινοσαύρων - Παλαιοντολόγοι εν δράσει!  ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ στο Πάρκο,


- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ,(μόνο στο σχολείο σας) ΌΛΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ, 


- Οι Φίλοι μας τα Βότανα / Βότανα & Μυρωδικά(στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,


- Αρχαία & Παραδοσιακά Παιχνίδια:Έλα να παίξουμε όπως τότε! (στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,


- Παλιά Επαγγέλματα - Μια μαγική βουτιά στο χρόνοΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ στο Πάρκο,


- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Στολίζοντας τα Φαναρέλια,(στο σχολείο σας) Εορταστικο Βιωματικο από 1/12 έως και 23/12,


- Απόκριες ... σαν μια Φορά!, (στο σχολείο σας & στο Πάρκο) από 3/2 έως και 28/2


- 4 ΕΠΟΧΕΣ /Φθινόπωρο / Χειμώνας / Άνοιξη / Καλοκαίρι(στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,

Βιωματικά Προγράμματα: περισσότερες πληροφορίες, περιγραφή δράσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ: 22990 67953 ή politistikoparko.desk@gmail.com

Επιπλέον πληροφορίες:

- Τα παιδιά χωρίζονται σε όμοιες ηλικιακά ομάδες και τα προγράμματα διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών.


- Διάρκεια προγραμμάτων, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, το κάθε ένα.


- Διατίθεται άνετος χώρος στάθμευσης.


- Λειτουργείκυλικείο, με καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, νερά, σνακ κ.ά.


- Δυνατότητα παροχής φαγητού.


- Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με πάγκους και καθίσματα σε φυσική σκιά, για ξεκούραση, φαγητό, χαλάρωση.


- Εναλλακτικά και παραδοσιακά... κάνουμε πικ νικ, απολαμβάνοντας μία όμορφη μέρα στη φύση.

 

Επισκεφθείτε μας:

www.politistikoparko.com  - E-mail: politistikoparko.desk@gmail.com https://e-wall.net/?p=71544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου