Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024



Λήξη θητείας Διευθύντριας Γυμνασίου στη Λάρισα λόγω άρνησης συμμετοχής στην αξιολόγηση
Με απόφαση του Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, έληξε η θητεία της Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου Λάρισας, Α.Χ., η οποία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Η διαπιστωτική πράξη, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 56 του Ν. 4823/2021, ο οποίος προβλέπει την αξιολόγηση του έργου στελεχών, εκπαιδευτικών και λοιπού ειδικού προσωπικού της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη λήξη της θητείας της Διευθύντριας, αλλά συνοδεύεται από τον αποκλεισμό της από τη διαδικασία επιλογής για οποιαδήποτε θέση στελέχους εκπαίδευσης για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης συναδέλφων της, ενημερώνοντας δύο φορές τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λάρισας. Μάλιστα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχε υποβάλει αίτημα παραίτησης για λόγους που σχετίζονταν με την αξιολόγηση, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Άδεια Άσκησης Ιδιωτικού Έργου / Η διαδικασία και το έντυπο!

Αναμφίβολα, η λήξη της θητείας της Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου Λάρισας αποτελεί μόνο την αρχή σε μια σειρά ενεργειών που μπορεί να ακολουθήσουν , καθώς οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στην αξιολόγηση . Η στάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας καθιστά σαφές ότι οι διατάξεις για την αξιολόγηση, οδηγούν σε νέες αντιδράσεις από τον κλάδο των εκπαιδευτικών, που συνεχίζει να διαφωνεί έντονα με το σύστημα αυτό.

πηγή -  paidis.com https://e-wall.net/?p=71758

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου