Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024



Οδηγός με τα βήματα για τις αιτήσεις μετάθεσης και οριστικής τοποθέτησης
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία των εγκυκλίων μεταθέσεων 2024-2025 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ αφορά: α) εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μετατεθούν σε άλλη περιοχή μετάθεσης β) εκπαιδευτικούς που κατέχουν οργανική θέση, έχουν υπηρετήσει σε αυτή 1 έτος και επιθυμούν να αιτηθούν μετάθεση (βελτίωση θέσης) σε οργανική θέση άλλης σχολικής μονάδας εντός διεύθυνσης, γ) εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2024 και δεν έχουν τοποθετηθεί σε οργανική θέση και δ) εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μετατεθούν από τη Γενική στην Ειδική αγωγή και αντιστρόφως.

Για να υποβάλετε αίτηση μετάθεσης εκπαιδευτικού, ακολουθούν τα απαραίτητα βήματα και πληροφορίες σχετικά με τα μόρια και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε.


Βήματα για την Αίτηση Μετάθεσης:

- Υποβολή Αίτησης:

- Οι αιτήσεις για μεταθέσεις υποβάλλονται από τις 16/10/2024 έως και τις 31/10/2024 στις 15:00 μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας. Σιγουρευτείτε ότι υποβάλλετε την αίτηση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

- Νεοδιόριστοι του 2024:

- Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2024 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης για να έχουν δικαίωμα να δηλώσουν σχολεία σε μετέπειτα στάδιο.

- Δικαιολογητικά:

- Τα δικαιολογητικά για αιτήσεις γενικών μεταθέσεων ή βελτιώσεων πρέπει να αποσταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής σας θέσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


- Στο ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να αναγράφονται τα εξής:

Θέμα: τύπος αίτησης, αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης, αριθμός μητρώου εκπαιδευτικού. Σώμα μηνύματος: ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, κλάδος/ειδικότητα, τύπος αίτησης, αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης, αριθμός μητρώου εκπαιδευτικού.

Παράδειγμα:

- Θέμα: Μετάθεση από περιοχή σε περιοχή, 1/0500305/001.ΠΕ001/30-10-2024, 234567


- Σώμα: Νικολόπουλος Νικόλαος, ΠΕ05, μετάθεση από περιοχή σε περιοχή, 1/0500305/001.ΠΕ001/30-10-2024, 234567

Υπολογισμός Μορίων:


Ο υπολογισμός των μορίων για τις μεταθέσεις γίνεται βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και περιλαμβάνει τα εξής κριτήρια:

- Χρόνια Υπηρεσίας: Κάθε έτος υπηρεσίας αποδίδει 1 μόριο.


- Οικογενειακή Κατάσταση:

- Για κάθε τέκνο δίνονται 4 μόρια.


- Ιδιαίτερη μοριοδότηση δίνεται για αναπηρία μέλους της οικογένειας.

- Λόγοι Υγείας: Εκπαιδευτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας λαμβάνουν επιπλέον μόρια.


- Συνυπηρέτηση: Παρέχονται επιπλέον μόρια για τους εκπαιδευτικούς των οποίων ο σύζυγος εργάζεται στην περιοχή που αιτούνται μετάθεση.


- Μόρια Συνθηκών Διαβίωσης: Προβλέπονται επιπλέον μόρια για τις περιοχές με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Οι περιοχές αυτές κατατάσσονται σε κατηγορίες Α, Β, Γ, Δ, με την κατηγορία Α να δίνει τα περισσότερα μόρια.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα προβλεπόμενα βήματα και αποστέλλετε την αίτησή σας με ακρίβεια, ειδικά κατά την ηλεκτρονική υποβολή και την αποστολή των δικαιολογητικών.

Κατηγορίες αιτήσεων για τις μεταθέσεις

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή, δηλαδή σε αλλο ΠΥΣΠΕ, συμπληρώνουν την αίτηση:


"ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ

Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν οργανική θέση ή επιθυμούν βελτίωση θέση (μετάθεση) εντός του ίδιου ΠΥΣΠΕ συμπληρώνουν την αίτηση:


"ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ


Την αίτηση αυτή την υποβάλλουν οπωσδήποτε οι νεοδιοριστοί του 2024 για να πάρουν οργανική θέση.

Θυμίζουμε ότι

- Κατά τη πρώτη διετία για τους νεοδιόριστους, δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης/μετάθεσης εκτός της περιοχής διορισμού τους.


- Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ειδικές κατηγορίες συγκεκριμένων προϋποθέσεων) που δύναται να αιτηθούν απόσπαση εκτός ΠΥΣΠΕ(μετά από ειδική πρόσκληση που εκδίδει το υπουργείο κάθε έτος συνήθως).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

 

]

Διεύθυνση ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τμήμα Δ ́ Πληροφορικής & Ν.Τεχνολογιών https://e-wall.net/?p=71374

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου