Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024



Έκκληση για Άμεση Ενίσχυση της Παρουσίας Σχολικών Νοσηλευτών για την Προστασία Αλλεργικών Παιδιών
Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες εκφράζει την ανησυχία του για την κρίσιμη έλλειψη σχολικών νοσηλευτών, τονίζοντας την άμεση ανάγκη για πλήρωση των κενών θέσεων. Η παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στα σχολεία είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των παιδιών με σοβαρές αλλεργίες ή χρόνιες παθήσεις. Ο Σύλλογος ζητά την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών για την προστασία της υγείας των παιδιών.

https://e-wall.net/71905/katangelia-gia-tin-anisi-metacheirisi-anapliroton-ekpaideftikon-me-sovara-nosimata/


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Ως Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες, επικοινωνούμε μαζί σας με βαθιά ανησυχία και αίσθηση επείγοντος για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την υγεία και την ασφάλεια των αλλεργικών παιδιών. Καθώς ο Σύλλογος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ενεργά στο θέμα των αλλεργιών και των δικαιωμάτων των αλλεργικών παιδιών, θεωρούμε ότι είναι γνωστή η ύπαρξή μας αλλά και η πίεση που έχουμε ασκήσει κατά καιρούς για το φλέγον ζήτημα των σχολικών νοσηλευτών. Η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, και η κατάσταση απαιτεί άμεσες ενέργειες από την πολιτεία.

Η παρουσία σχολικών νοσηλευτών δεν αποτελεί προαιρετική παροχή αλλά βασική προϋπόθεση για την προστασία της ζωής των παιδιών, ιδιαίτερα αυτών που πάσχουν από σοβαρές αλλεργίες, διαβήτη, μεταβολικά νοσήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις. Χωρίς την ύπαρξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στα σχολεία, τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν από αναφυλακτικές αντιδράσεις ή άλλες επείγουσες ιατρικές καταστάσεις, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.

Ως γονείς, φροντιστές αλλά και Σύλλογος πανελλήνιος, έχουμε καθήκον να διεκδικήσουμε την ασφάλεια των παιδιών. Σας καλούμε, λοιπόν, να δώσετε έμφαση στην επείγουσα ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων σχολικών νοσηλευτών. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω της δημοσιότητας αλλά και οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς πολιτείας είναι καθοριστικές για την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών.

Επομένως, ζητούμε τη στήριξή σας ώστε αυτό το σημαντικό ζήτημα να λάβει την απαραίτητη βαρύτητα και να διασφαλιστεί ότι η υγεία των παιδιών μας θα προστατευθεί.

https://e-wall.net/72005/porisma-katapeltis-apo-to-synigoro-tou-politi-gia-tis-sygchonefseis-ektos-nomou-i-egkyklios-tou-kalokairiou/

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας,

ζητούμε την  αρωγή σας και

ελπίζουμε στη συνεργασία μαζί με  τους αρμόδιους φορείς για την άμεση επίλυσή του.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου

https://e-wall.net/71969/kymata-paraitiseon-anapliroton-dyscherainoun-akomi-perissotero-tin-katastasi-sta-scholeia-tis-choras-kai-plittoun-to-leitourgima-tou-ekpaideftikou/ https://e-wall.net/72017/ekklisi-gia-amesi-enischysi-tis-parousias-scholikon-nosilefton-gia-tin-prostasia-allergikon-paidion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου