Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024



Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ: Σημαντικές Αποφάσεις για Αποσπάσεις, Μεταθέσεις και Άδειες Εκπαιδευτικών
Ενημέρωση από τον Αιρετό ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδη Αναστάσιο: Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Αντωνιάδη Αναστάσιου, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024. Η συνεδρίαση αυτή θα επικεντρωθεί σε μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής. Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040


Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

- Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2024-2025


Οι αποσπάσεις αφορούν τόσο τη Γενική Εκπαίδευση όσο και την Ειδική Αγωγή και εξετάζουν τη μετακίνηση εκπαιδευτικών από ένα ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο) σε άλλο. Αυτές οι μετακινήσεις είναι ουσιώδεις για την κάλυψη αναγκών σε σχολικές μονάδες και την εξασφάλιση ισορροπημένης στελέχωσης των σχολείων σε όλη τη χώρα.


- Ανάκληση Συμπληρωματικής Μετάθεσης Εκπαιδευτικού Χωρίς Αίτησή του


Η περίπτωση αυτή αφορά εκπαιδευτικούς που έχουν μετατεθεί χωρίς δική τους αίτηση και επιθυμούν την ανάκληση της απόφασης. Το συμβούλιο θα εξετάσει τέτοιου είδους αιτήματα για την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών στις προηγούμενες θέσεις τους.


- Αποδέσμευση Εκπαιδευτικών για Μετάταξη από Κλάδο σε Κλάδο


Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από έναν κλάδο σε άλλον επιτρέπουν την προσαρμογή τους σε νέες επαγγελματικές διαδρομές εντός της εκπαίδευσης, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες για εξέλιξη.


- Εξέταση Αιτήσεων για Χορήγηση Άδειας Άσκησης Ιδιωτικού Έργου με Αμοιβή


Το ΚΥΣΠΕ θα εξετάσει αιτήματα εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν άδεια για να αναλάβουν παράλληλα ιδιωτικά επαγγελματικά έργα με αμοιβή. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ασκούν παράλληλες δραστηριότητες, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εξασφαλίζουν τη νόμιμη άδεια.


- Εξέταση Αιτήσεων Παραίτησης Εκπαιδευτικών


Τέλος, το συμβούλιο θα εξετάσει αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ενδέχεται να υποβλήθηκαν για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές ή να αποσυρθούν από την υπηρεσία. https://e-wall.net/?p=71419

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου