Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Αποχή των Εκπαιδευτικών από Πολυήμερες Σχολικές Εκδρομές λόγω Έλλειψης Προστασίας και Θεσμικού Πλαισίου

Αποχή των Εκπαιδευτικών από Πολυήμερες Σχολικές Εκδρομές λόγω Έλλειψης Προστασίας και Θεσμικού Πλαισίου
Ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ για αποχή από τις πολυήμερες εκδρομές
Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ (Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), που εκδόθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2024, εκφράζει έντονη ανησυχία για την αυξημένη βία που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί από γονείς και μαθητές. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο, ενώ το Υπουργείο Παιδείας κατηγορείται ότι παραμένει αδρανές.
Παράλληλα, οι σχολικές εκδρομές έχουν αναδειχθεί ως πεδίο προβληματικής συμπεριφοράς μαθητών, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο, με συλλήψεις και δικαστικές διώξεις για πλημμελή εποπτεία των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την έλλειψη κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές και την άδικη στοχοποίησή τους. Απαιτούν:
- Θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές.
- Νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
- Καταβολή υπερωριών και αποζημίωση εκτός έδρας για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία του Υπουργείου, αποφασίστηκε η προειδοποιητική αποχή από τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές, εκτός προγραμμάτων, για τους επόμενους δύο μήνες.
Για να δείτε το Ψήφισμα σε pdf … ΕΔΩ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!! https://e-wall.net/70967/apochi-ton-ekpaideftikon-apo-polyimeres-scholikes-ekdromes-logo-elleipsis-prostasias-kai-thesmikou-plaisiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου