Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024



Ανάληψη Υπηρεσίας Αναπληρωτών: Οδηγίες και Προθεσμίες για την Έγκαιρη Τοποθέτηση στις Σχολικές Μονάδες
Σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2024, στις 23:59, ολοκληρώνεται η διαδικασία δήλωσης σχολικών μονάδων στο ΟΠΣΥΔ, γεγονός που σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα πριν την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες.


Αναλυτικά οι επόμενες διαδικασίες:

- Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024: Οι ενδιαφερόμενοι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα SMS για τη σχολική/τις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.


- Παρασκευή 11 και Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024: Οι αναπληρωτές θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της τοποθέτησής τους. Σε περίπτωση που έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει στο σχολείο όπου έχουν τις περισσότερες ώρες.


- Διαδικασίες για τους Διευθυντές: Οι Διευθυντές των σχολείων θα παραλάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψη των αναπληρωτών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταχωρίσουν την ανάληψη υπηρεσίας στο σύστημα mySchool. Μετά από αυτή την καταχώριση, οι αναπληρωτές θα πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς του TAXISnet στην πλατφόρμα anaplirotes.gov.gr για να συνάψουν την ψηφιακή τους σύμβαση.


- Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας: Η ανάληψη υπηρεσίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14:30 της ημέρας που έχει οριστεί, αλλιώς ο αναπληρωτής θα χάσει τη μισθοδοσία της ημέρας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αναπληρωτές:

- Η σύναψη ψηφιακής σύμβασης πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14:59 της ίδιας ημέρας που ο αναπληρωτής παρουσιάζεται στο σχολείο. Αν αυτό δεν γίνει, η ανάληψη υπηρεσίας δεν διασφαλίζεται για την ημέρα αυτή.


- Με την ψηφιακή σήμανση της ανάληψης υπηρεσίας από τον Διευθυντή στο MySchool, ο αναπληρωτής μπορεί να συνάψει τη σύμβαση του μέσω της πλατφόρμας anaplirotes.gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet.


- Μέσα σε 48 ώρες από τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν μέσω SMS για τη λήψη του ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασης τους από την πλατφόρμα anaplirotes.gov.gr. Η σύμβαση αυτή θα περιέχει την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  https://e-wall.net/70869/analipsi-ypiresias-anapliroton-odigies-kai-prothesmies-gia-tin-egkairi-topothetisi-stis-scholikes-monades/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου