Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024



Αίτημα Αναμοριοδότησης Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Κέρκυρας από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αιτείται την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Κέρκυρας, υπογραμμίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της προηγούμενης μείωσης των μορίων, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του νησιού: υψηλό κόστος ζωής, δυσκολία εύρεσης στέγης, επικίνδυνη μετακίνηση εκπαιδευτικών. Προτείνεται η αύξηση της μοριοδότησης, με σκοπό να γίνει η Κέρκυρα πιο ελκυστικός προορισμός για νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, διασφαλίζοντας έτσι την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων και την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Αίτημα για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Κέρκυρας από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τα προηγούμενα χρόνια έγινε αλλαγή (μείωση)στα μόρια των σχολικών μονάδων της Κέρκυρας, με δυσμενείς επιπτώσεις και προς τις σχολικές μονάδες και προς τους εκπαιδευτικούς. Δεν ελήφθησαν υπόψη:

Ότι το κόστος ζωής στην Κέρκυρα είναι εξαιρετικά υψηλό.

Τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση στέγης.

Οι συνθήκες μετακίνησης των εκπαιδευτικών προς και από το σχολείο στο οποίο υπηρετούν είναι και ακριβές και επικίνδυνες, λόγω του οδικού δικτύου και της πυκνής κυκλοφορίας σε αυτό, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο.

Η παραπάνω κατάσταση σε συνδυασμό με τη χαμηλή μοριοδότηση, κάνει την Κέρκυρα και τα σχολεία της, να μην είναι επιλέξιμος προορισμός για νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να μην έρχονται εγκαίρως ή και να αρνούνται τη θέση διορισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο γι’ αυτούς, όσο και για τους μαθητές μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Έτσι λοιπόν ζητάμε να αλλάξει η μοριοδότηση των σχολείων της ΔΔΕ Κέρκυρας ως εξής:

Για τα σχολεία της πόλης της Κέρκυρας: 3 μόρια

Γυμνάσια Καστελλάνων, Αγ. Ιωάννη: 4 μόρια

Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ., Γυμνάσιο Φαιάκων: 5 μόρια

Γυμνάσιο Λιαπάδων , Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού: 6 μόρια

Γυμνάσιο Καρουσάδων, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αγρού, Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αργυράδων: 7 μόρια

Γυμνάσιο Θιναλίου , Γυμνάσιο και ΓΕΛ Λευκίμμης: 8 Μόρια

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κασσιώπης- Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών: 9 μόρια

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Παξών: 12 μόρια https://e-wall.net/?p=71262

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου