Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024



Οδύσσεια & Φιλοσοφία: Εκπαιδευτικό Ταξίδι Σκέψης και Δημιουργίας για Μαθητές
Οδύσσεια & Φιλοσοφία: Εκπαιδευτική Επίσκεψη για Όλες τις Βαθμίδες


Ανακαλύψτε τον κόσμο της Οδύσσειας και της Φιλοσοφίας μέσα από ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για μαθητές όλων των βαθμίδων. Με στόχο την ενεργοποίηση της σκέψης και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, συνδυάζουμε τη μαγεία του μύθου με τη φιλοσοφική διερεύνηση της ανθρώπινης φύσης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

- Συζήτηση με τους μαθητές: Εξερευνούμε τη λογική των αρχαίων μύθων και θέτουμε κρίσιμα ερωτήματα που αμφισβητούν τα «δεδομένα». Με απλή και κατανοητή γλώσσα, βοηθάμε τους μαθητές να κατανοήσουν τη φιλοσοφική σκέψη τον τρόπο σκέψης των αρχαίων.


- Προβολή Οδύσσειας (έως Β' Γυμνασίου): Μέσα από ένα παιδαγωγικά σχεδιασμένο animation με αφήγηση βασισμένη στους ομηρικούς στίχους, οι μαθητές αποκτούν μια ακροαματική εμπειρία που ζωντανεύει το έπος της Οδύσσειας.


- Θεατρικό Παιχνίδι (έως Α' Γυμνασίου): Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες, ανεβαίνουν στη σκηνή και αναπαριστούν με παντομίμα σκηνές από την Οδύσσεια διασκεδάζοντας, ενεργοποιώντας τη φαντασία και ενισχύοντας την ικανότητά τους για συνεργασία.


- Φιλοσοφικός Διάλογος (Γ' Γυμνασίου & Λύκειο): Οι μεγαλύτεροι μαθητές με τη βοήθεια του συντονιστή επιχειρούν να φιλοσοφήσουν πραγματικά, συμμετέχοντας σε έναν φιλοσοφικό διάλογο με θέμα τον ορισμό της έννοιας του Ανθρώπου, διατρέχοντας πρακτικά και ελέγχοντας την καταλληλότητα των βασικών μεθόδων της Αρχαίας και Σύγχρονης Φιλοσοφίας

Στο Λύκειο το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει ως εισαγωγή ή εμβάθυνση στη διδασκαλία του μαθήματος ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ της Β΄ Λυκείου, αλλά και των μαθημάτων της Ν. ΓΛΩΣΣΑΣ και των τριών τάξεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ


για το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

για την Α΄και Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

για την Γ΄ έως ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

για την Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

για την Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

για την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

για το ΛΥΚΕΙΟ

Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί για εισαγωγή ή εμβάθυνση στη διδασκαλία της φιλοσοφίας και άλλων ανθρωπιστικών μαθημάτων.


Κλείστε την επίσκεψή σας σήμερα


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας:


📧 ody@mythos-edu.gr


📞 6970332000


🌐 mythos-edu.gr


📱 Facebook: Mythos.edu

Ανακαλύψτε τον κόσμο του μύθου και της φιλοσοφίας με τους μαθητές σας!


https://youtu.be/ScGbfOSnc_w

  https://e-wall.net/70793/odysseia-filosofia-ekpaideftiko-taxidi-skepsis-kai-dimiourgias-gia-mathites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου